Κατακόκκινο Mac n Cheese

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου.

Η συνταγή περιλαμβάνει βήματα για την προετοιμασία της σάλτσας με κρεμμύδι, σκόρδο, πάστα ντομάτας και μπαχαρικά, καθώς και την προσθήκη τυριού τσένταρ και μιας τραγανής κρούστας από αλεσμένο ψωμί και παρμεζάνα.

Το πιάτο ψήνεται στον φούρνο για να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

YΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια «elbow» «Μιτσίδη»

1 κύβο ζωμό λαχανικών «Μιτσίδη»

500 γρ. ντοματίνια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

70 γρ. πάστα ντομάτας «Μιτσίδη»

60 γρ. βούτυρο, ανάλατο

¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι

½ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. πιπέρι, μαύρο

80 γρ. αλεύρι, φαρίνα

1000 ml γάλα, πλήρες

400 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο

Για την κρούστα:

70 γρ. αλεσμένο ψωμί

50 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοιράζετε τα ντοματίνια και τα βάζετε σε ταψί φούρνου. Ραντίζετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα, για 40 λεπτά.

Βράζετε τα μακαρόνια για 7 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 κύβο ζωμό λαχανικών. Κρατάτε 200 ml από το νερό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή την κατσαρόλα που τα βράσατε.

Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα σκόρδα και σοτάρετε ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και το βούτυρο μαζί με τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι Ανακατεύετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.

Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το νερό από τα μακαρόνια, που κρατήσατε. Αναμειγνύετε καλά με ένα σύρμα, ώστε να διαλυθούν οι όποιοι σβόλοι. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να κοχλάζει.

Βάζετε την «κόκκινη» μπεσαμέλ στο μπολ με τα μακαρόνια που βράσατε. Προσθέτετε τα ψημένα ντοματίνια και το τριμμένο τυρί τσένταρ. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 30 εκ. περίπου.

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε το φαγητό και το μεταφέρετε στον φούρνο στους 180° C στον αέρα για 30 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή "Κατακόκκινο Mac n Cheese" συνδυάζει μακαρόνια με κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια για μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου.
  • Η σάλτσα περιλαμβάνει κρεμμύδι, σκόρδο, πάστα ντομάτας, μπαχαρικά και τυρί τσένταρ, δημιουργώντας πλούσια γεύση.
  • Τα μακαρόνια ψήνονται με τραγανή κρούστα από αλεσμένο ψωμί και παρμεζάνα για χρυσαφένιο αποτέλεσμα.
  • Η προετοιμασία περιλαμβάνει ψήσιμο ντοματινιών, βράσιμο μακαρονιών και ανάμειξη όλων των υλικών πριν το τελικό ψήσιμο.
Διαβάστε επίσης

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ