Γλυκό Πειρασμός Πάβλοβα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή του γλυκού Πάβλοβα, με αρώματα και γεύσεις από ανθόνερο και χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή μαρέγκας από ασπράδια αβγών, ξανθή ζάχαρη και αρωματικά, η οποία ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει κρούστα.

Στη συνέχεια, η μαρέγκα γεμίζεται με κρέμα από σαντιγί, γιαούρτι και ψιλοκομμένα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, και διακοσμείται με χαλεπιανά. Πρόκειται για ένα γλυκό με ιδιαίτερη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδανικό για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες γεύσεις.

Διαβάστε παρακάτω

Της Tonia Buxton

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αβγών

225 γρ. (1 φλ.) ξανθή ζάχαρη

2 κουταλιές ανθόνερο

6 κουταλιές ψιλοκοµµένα χαλεπιανά

1 συσκευασία τoυ ½ λίτρου κρέµα γάλακτος, χτυπηµένη σε µαλακή σαντιγί

2 γεµάτες κουταλιές γιαούρτι

250 γραµµάρια λουκούµια µε γεύση τριαντάφυλλο, ψιλοκοµµένα στο µπλέντερ

2 ολόκληρα χαλεπιανά για τη διακόσµηση του πιάτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα µπολ χτυπάτε τα ασπράδια µε το µίξερ µέχρι να πήξουν. Σταδιακά, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά µέχρι το µίγµα να γυαλίσει. Η µαρέγκα είναι έτοιµη όταν αναποδογυρίζετε το µπολ και παραµένει στη θέση της. Προσθέτετε 1 κουταλιά ροδόνερο και 4 κουταλιές ψιλοκοµµένα χαλεπιανά. Καλύπτετε ένα ταψί µε αντικολλητική λαδόκολλα απλώνοντας πρώτα ½ κουταλάκι µαρέγκα στο ταψί για να µην γλιστράει από τη θέση της η λαδόκολλα. Απλώνετε τη µαρέγκα σ’ ένα µεγάλο κύκλο (περίπου 20 εκατοστά) πάνω στην αντικολλητική λαδόκολλα και κάνετε ένα βαθούλωµα στο κέντρο (να γίνει σαν φωλιά). Την ψήνετε για 1 ώρα στους 140ο C ή στους 120ο C σε φούρνο µε αέρα. Όταν ψηθεί την αφήνετε για 1-2 ώρες περίπου να κρυώσει µέσα στο σβηστό φούρνο. Στο µεταξύ, σ’ ένα µπολ βάζετε το λουκούµι και το ανακατεύετε µε 1 κουταλιά ροδόνερο, τη σαντιγί και το γιαούρτι.

Απλώνετε την κρέµα στο κέντρο της µαρέγκας και την πασπαλίζετε µε τα υπόλοιπα χαλεπιανά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή Πάβλοβα περιλαμβάνει μαρέγκα από ασπράδια αβγών, ξανθή ζάχαρη και ανθόνερο, ψημένη σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Η μαρέγκα γεμίζεται με κρέμα από σαντιγί, γιαούρτι και ψιλοκομμένα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο.
  • Το γλυκό διακοσμείται με χαλεπιανά, προσφέροντας ιδιαίτερη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση.
  • Αποτελεί ιδανική επιλογή για λάτρεις των παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας ζυμαρικά με μια πλούσια σάλτσα από μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και διάφορα αρωματικά συστατικά όπως κονιάκ,...

Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται 12 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο,...

“Πώς ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια χωρίς να κιτρινίζουν τα νύχια;”

Το άρθρο παρέχει πρακτικές συμβουλές για να αποφύγετε το κιτρίνισμα των νυχιών όταν ξεφλουδίζετε μανταρίνια, εξαιτίας των φυσικών ελαίων στη φλούδα τους. Προτείνεται η χρήση εργαλείων όπως ειδικά ξεφλουδιστήρια...

Λεμονόπιτα με σπόρους παπαρούνας

Η λεμονόπιτα με σπόρους παπαρούνας είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη μοναδική υφή των παπαρουνόσπορων. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά,...

Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι

Η πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι αποτελεί μια πιο ελαφριά εναλλακτική στη συνηθισμένη πίτσα, αντικαθιστώντας το ψωμί με μια βάση από κουνουπίδι, αβγά και τυρί. Αυτή η πρωτότυπη συνταγή...

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ