Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια πλούσια κρέμα από γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και αβγά.
Η κρέμα, εμπλουτισμένη με βανίλια και κρέμα γάλακτος, απλώνεται πάνω στη βάση της τάρτας και διακοσμείται με φρέσκα καϊσιά.
Η τάρτα ολοκληρώνεται με μια ελαφριά καραμελοποίηση της ζάχαρης στο γκριλ, προσφέροντας ένα γλυκό και φρουτώδες επιδόρπιο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι
½ φλ. αμυγδαλόψιχα
½ φλ. βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
3 κουταλιές παγωμένο νερό
Ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα:
3 φλ. γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
½ φλ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αβγών
1 μικρή (200γρ.) κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια βανίλια
½ κιλό καϊσιά κομμένα στη μέση
2 κουταλιές ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα και το κρύο νερό. Προσθέτετε μετά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα λίγο-λίγο. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα 22εκ., την οποία έχετε αλείψει με βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σε ένα δοχείο ρίχνετε το μισό γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους χτυπημένους. Βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε λίγο-λίγο το μίγμα των κρόκων, ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, προσθέτετε την κρύα κρέμα. Ρίχνετε στην τάρτα την κρέμα και από πάνω στολίζετε με τα καϊσιά. Στο τέλος, πασπαλίζετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και ψήνετε στο γκριλ.
Συνοπτικά
- Η ζύμη της τάρτας παρασκευάζεται με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα υλικά, και ψήνεται για λίγο.
- Η κρέμα αποτελείται από γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ, αβγά και αρωματίζεται με βανίλια και κρέμα γάλακτος.
- Η γέμιση απλώνεται πάνω στη βάση και διακοσμείται με φρέσκα καϊσιά.
- Η τάρτα ολοκληρώνεται με καραμελοποίηση της ζάχαρης στο γκριλ, προσφέροντας γλυκό και φρουτώδες αποτέλεσμα.