Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού και διάφορα μπαχαρικά, όπως γλυκάνισο, θυμάρι, πάπρικα και κύμινο.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των υλικών, το σιγοβράσιμο για να δέσει η σάλτσα, και το σερβίρισμα με γαρνιτούρα από θυμάρι. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του κοτόπουλου με την γλυκύτητα της κολοκύθας και τα αρώματα των μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

Μία συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου.

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου (σύνολο 800 γρ. περίπου) κομμένα σε κύβους,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
300 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (2 φλ. περίπου),
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
1 φλ. ζωμό λαχανικών (σπιτίσιος ή έτοιμος) ή νερό,
1 πορτοκάλι το χυμό,
1 αστέρι γλυκάνισου (Star Anise),
1 κλωναράκι θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα,
1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,
½ κουταλάκι κύμινο,
αλάτι, πιπέρι.
ΕκτέλεσηΣοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα την κολοκύθα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά. Ύστερα, το περιχύνετε με το κρασί, το ζωμό (ή το νερό) κα το χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτετε μέσα το θυμάρι και το αστέρι γλυκάνισου, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε μέσα την πάπρικα και το κύμινο, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αλατοπιπερώνετε.

Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντάς το, αν θέλετε, με επιπλέον κλωναράκια θυμάρι.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα κοτόπουλου με κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών και χυμό πορτοκαλιού.
  • Χρησιμοποιούνται μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, θυμάρι, πάπρικα και κύμινο για την ενίσχυση της γεύσης.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών και σιγοβράσιμο για να δέσει η σάλτσα.
  • Το πιάτο συνδυάζει τη νοστιμιά του κοτόπουλου με τη γλυκύτητα της κολοκύθας και αρωματικά μπαχαρικά.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ