Γεμιστά κουπέπια με κιμά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για γεμιστά κουπέπια με κιμά, χρησιμοποιώντας φρέσκα αμπελόφυλλα και αρωματικό κιμά.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των αμπελόφυλλων και τη δημιουργία της γέμισης με κιμά, ρύζι και μυρωδικά, τα οποία τυλίγονται σε αμπελόφυλλα και μαγειρεύονται σε κατσαρόλα.

Το άρθρο παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για το τύλιγμα και το μαγείρεμα, περιλαμβάνοντας συμβουλές για να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια κατά το ψήσιμο.

Διαβάστε παρακάτω

Μεγάλα, φρέσκα αμπελόφυλλα και τσιγαρισμένος, αρωματικός κιμάς. Μ’ αυτή τη συνταγή, αποδεδειγμένα, τα ντολμαδάκια (κουπέπια) δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζουμε!

Συστατικά
500γρ. (40-50) αμπελόφυλλα (κληματόφυλλα)
1 κιλό κιμά χοιρινό (ή ανάμικτο με βοδινό)
1 φλ. ρύζι γλασέ
4 + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή 1 ½  φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι καλά γεμάτο αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό δυόσμο
2 + 2 λεμόνια, ο χυμός
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βήματα

Κόβετε τα κοτσάνια από τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένετε και τα βουτάτε για 4-5 λεπτά σε κοχλαστό νερό. Τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια, φτιάχνετε τον κιμά: Ρίχνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε. Ακολούθως, προσθέτετε την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό και το χυμό από τα 2 λεμόνια. Ανακατεύετε τη γέμιση, ρίχνετε το ρύζι και σβήνετε τη φωτιά. Την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Απλώνετε ένα αμπελόφυλλο με τη θαμπή πλευρά του προς τα πάνω σε ένα μεγάλο γυάλινο πιάτο. Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στην πίσω πλευρά του αμπελόφυλλου κοντά στο κοτσάνι. Τυλίγετε μια φορά το φύλλο και στη συνέχεια διπλώνετε σφικτά τις δυο άκρες προς τα μέσα. Τυλίγετε σφικτά ολόκληρο το φύλλο και το τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα.

Όταν τελειώσετε, ρίχνετε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό από 2 λεμόνια ή αν θέλετε μπορείτε να βάλετε περισσότερο. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν τα ντολμαδάκια και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ένα μυστικό που μου έμαθε η μητέρα μου για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι να βάλετε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιατάκι του γλυκού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για γεμιστά κουπέπια περιλαμβάνει φρέσκα αμπελόφυλλα και αρωματικό κιμά με ρύζι και μυρωδικά.
  • Δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το τύλιγμα των αμπελόφυλλων.
  • Περιλαμβάνονται συμβουλές για να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια κατά το ψήσιμο, όπως η χρήση πιατακιού.
  • Η συνταγή είναι απλή και αποδεικνύει ότι τα κουπέπια δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται.
Διαβάστε επίσης

Bagel με τσένταρ τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ...

Σάντουιτς Arla Havarti με ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού σάντουιτς με τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού. Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι από λευκό κρασί, ζάχαρη, αλάτι, κόκκους μαύρου πιπεριού,...

Φραουλένια σαρλότα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τη φραουλένια σαρλότα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για το παντεσπάνι, απαιτούνται αυγά, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι και corn flour, ενώ...

Kombucha: Από την Ανατολή στο μοντέρνο τραπέζι

Η kombucha, γνωστή ως το «τσάι των αθανάτων», είναι ένα ζυμωμένο ρόφημα με βάση το τσάι που έχει γίνει παγκόσμια τάση στην υγιεινή διατροφή. Αρχικά από την Κίνα, το...

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

Σάντουιτς Πίτσας

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς πίτσας, χρησιμοποιώντας στρογγυλή ζύμη πίτσας, σάλτσα, γαλοπούλα ή αλλαντικά, και τριμμένο τυρί Arla. Η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης, την τοποθέτηση...

Φουρνιστά ζυμαρικά απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής σας) 500 γρ. ντοματίνια 500 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι σκόνη σκόρδου 200 γρ. τυρί κρέμα Arla® χωρίς λακτόζη ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα μανιτάρια...

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ