Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και στη συνέχεια αφήνεται να κρυώσει.

Οι γαρίδες μαγειρεύονται με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ενώ το τζίντζερ, το σκόρδο και η καυτερή πιπεριά σοτάρονται για να δώσουν άρωμα. Προστίθενται λαχανικά, καλαμπόκι και το ρύζι, το οποίο τηγανίζεται μέχρι να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια, προστίθενται τα αυγά, το σησαμέλαιο, η σόγια σος και η γλυκιά σάλτσα τσίλι, και όλα αναμειγνύονται καλά. Το πιάτο σερβίρεται με φρέσκα κρεμμυδάκια ως γαρνιτούρα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ρύζι parboiled «Μιτσίδη»

750 ml νερό

½ κουταλάκι αλάτι

60 ml ελαιόλαδο

3 αυγά, ελαφρά κτυπημένα

800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μέγεθους 21/25

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κουταλιά τζίτζερ, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια

350 γρ. ανάμικτα λαχανικά, για γοκ

½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

1 κ.σ. λάδι σουσαμιού

2 κ.σ. σόγια σος

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι στο νερό με  ½ κουταλάκι αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς.  

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και μόλις να ψηθούν. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι αν φαίνεται πολύ στεγνό και σοτάρουμε το τζίντζερ, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε το μείγμα λαχανικών για γουόκ και το καλαμπόκι. Τηγανίζουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να αφρατέψει. Σπρώχνουμε τα πάντα στο τηγάνι στη μία πλευρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα αδειάζουμε στον κενό χώρο του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε τα αυγά ανενόχλητα για 1 λεπτό μέχρι σχεδόν να ψηθούν. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τεμαχίζοντας το αυγό όσο τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόγια σος και τη γλυκιά σάλτσα τσίλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα κρεμμυδάκια.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και κρυώνει πριν τηγανιστεί με λαχανικά και καλαμπόκι.
  • Οι γαρίδες μαγειρεύονται με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ενώ τζίντζερ, σκόρδο και καυτερή πιπεριά προσθέτουν άρωμα.
  • Τα αυγά, το σησαμέλαιο, η σόγια σος και η γλυκιά σάλτσα τσίλι αναμειγνύονται στο τηγάνι για να δώσουν γεύση.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκα κρεμμυδάκια ως γαρνιτούρα για επιπλέον φρεσκάδα.
Διαβάστε επίσης

Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και...

Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα...

Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού...

Γιγαντιαία Μαμούλια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των γιγαντιαίων μαμουλιών, ενός γλυκού με βάση το σιμιγδάλι και γέμιση από χαλεπιανόψιχα. Αρχικά, το σιμιγδάλι αναμειγνύεται με λιωμένο βούτυρο και αφήνεται να...

Ιάκωβος Γιαννακού: «Επιδιώκω ο καλεσμένος να αισθανθεί ότι μαγειρεύω αποκλειστικά για εκείνον»

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 στη Λεμεσό, φέρνει την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του από βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Νέας Υόρκης στη γαστρονομική σκηνή...

Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού...

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με...

“Βασιλική Σαρλότ”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας Βασιλικής Σαρλότ, ενός γλυκού που συνδυάζει παντεσπάνι και γέμιση φράουλας. Για το παντεσπάνι, τα αυγά χτυπιούνται με ζάχαρη και λεμόνι, ψήνονται και...

Νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, ξεκινώντας από την προετοιμασία των ρεβιθιών από το προηγούμενο βράδυ με μούλιασμα σε νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τα ρεβίθια...

Λεµονάτο τιραµισού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσερό και καλοκαιρινό λεμονάτο τιραμισού, ιδανικό για να σερβιριστεί μετά από θαλασσινά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός σιροπιού με λεμόνι, καβουρδισμένα...

Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται...

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ