Φράουλα τιραμισού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φράουλα τιραμισού, ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, τυρί μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος.

Η εκτέλεση της συνταγής περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός μείγματος μαρμελάδας, την ανάμειξη του μασκαρπόνε με λικέρ και τη δημιουργία μιας ελαφριάς σαντιγί. Τα υλικά τοποθετούνται σε στρώσεις σε ένα γυάλινο σκεύος, εναλλάσσοντας με φράουλες, και το γλυκό ψύχεται για να σμιχτούν οι γεύσεις.

Πριν το σερβίρισμα, το τιραμισού διακοσμείται με φρέσκες φράουλες.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

52 (περίπου) µπισκότα σαβουαγιάρ

700 γρ. φράουλες

1 1/4 φλ. µαρµελάδα φράουλα (µε κοµµατάκια φράουλας)

8 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

1/3 φλ. χυµό πορτοκαλιού

500 γρ. τυρί µασκαρπόνε (Mascarpone) σε θερµοκρασία δωµατίου

1 1/3 φλ. κρέµα γάλακτος

1/3 φλ. ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε µε το σύρµα τη µαρµελάδα φράουλα µε 4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι και το χυµό πορτοκαλιού µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Βάζετε το τυρί µασκαρπόνε σε ένα µεγάλο µπολ και ανακατεύετε µέσα ελαφρά 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι. Χτυπάτε σε ένα άλλο µπολ την κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις τελευταίες 2 κουταλιές λικέρ µέχρι να πήξει σε ελαφριά σαντιγί που να κρατάει το σχήµα της. Ανακατεύετε το 1/4 περίπου της σαντιγί στο µασκαρπόνε για να αραιώσει λίγο και ύστερα ενσωµατώνετε µέσα την υπόλοιπη, µε απαλές κινήσεις, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και κόβετε σε φετάκια τις µισές φράουλες. Απλώνετε το 1/4 του µίγµατος της µαρµελάδας (½ φλ. ) στον πάτο ενός γυάλινου σκεύους (33×22 εκ.) ή σε 8 ατοµικές πλατύστοµες κούπες. Ύστερα, βάζετε από πάνω µια στρώση σαβουαγιάρ (κόβοντας λίγο τις άκρες τους για να εφαρµόσουν αν χρειαστεί). Απλώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ 3/4 φλ. από το µίγµα της µαρµελάδας και ύστερα, από πάνω, το ½ µίγµα του µασκαρπόνε. Το σκεπάζετε µε τις φράουλες σε φετάκια και συνεχίζετε µε µια στρώση σαβουαγιάρ, µια στρώση το υπόλοιπο µίγµα µαρµελάδας και µια στρώση µε το υπόλοιπο µίγµα µασκαρπόνε. Σκεπάζετε το τιραµισού µε πλαστική µεµβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 8 ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ, για να σµίξουν τα υλικά και να µαλακώσουν τα σαβουαγιάρ.

Πριν σερβίρετε, κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες σε φετάκια και τις απλώνετε αρµονικά πάνω από το τιραµισού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για φράουλα τιραμισού περιλαμβάνει μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, τυρί μασκαρπόνε και λικέρ πορτοκαλιού.
  • Η εκτέλεση απαιτεί την προετοιμασία ενός μείγματος μαρμελάδας και την ανάμειξη του μασκαρπόνε με λικέρ και σαντιγί.
  • Τα υλικά τοποθετούνται σε στρώσεις σε γυάλινο σκεύος και το γλυκό ψύχεται για να σμιχτούν οι γεύσεις.
  • Πριν το σερβίρισμα, το τιραμισού διακοσμείται με φρέσκες φράουλες.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ