Φράουλα τιραμισού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φράουλα τιραμισού, ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, τυρί μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος.

Η εκτέλεση της συνταγής περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός μείγματος μαρμελάδας, την ανάμειξη του μασκαρπόνε με λικέρ και τη δημιουργία μιας ελαφριάς σαντιγί. Τα υλικά τοποθετούνται σε στρώσεις σε ένα γυάλινο σκεύος, εναλλάσσοντας με φράουλες, και το γλυκό ψύχεται για να σμιχτούν οι γεύσεις.

Πριν το σερβίρισμα, το τιραμισού διακοσμείται με φρέσκες φράουλες.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

52 (περίπου) µπισκότα σαβουαγιάρ

700 γρ. φράουλες

1 1/4 φλ. µαρµελάδα φράουλα (µε κοµµατάκια φράουλας)

8 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

1/3 φλ. χυµό πορτοκαλιού

500 γρ. τυρί µασκαρπόνε (Mascarpone) σε θερµοκρασία δωµατίου

1 1/3 φλ. κρέµα γάλακτος

1/3 φλ. ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε µε το σύρµα τη µαρµελάδα φράουλα µε 4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι και το χυµό πορτοκαλιού µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Βάζετε το τυρί µασκαρπόνε σε ένα µεγάλο µπολ και ανακατεύετε µέσα ελαφρά 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι. Χτυπάτε σε ένα άλλο µπολ την κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις τελευταίες 2 κουταλιές λικέρ µέχρι να πήξει σε ελαφριά σαντιγί που να κρατάει το σχήµα της. Ανακατεύετε το 1/4 περίπου της σαντιγί στο µασκαρπόνε για να αραιώσει λίγο και ύστερα ενσωµατώνετε µέσα την υπόλοιπη, µε απαλές κινήσεις, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και κόβετε σε φετάκια τις µισές φράουλες. Απλώνετε το 1/4 του µίγµατος της µαρµελάδας (½ φλ. ) στον πάτο ενός γυάλινου σκεύους (33×22 εκ.) ή σε 8 ατοµικές πλατύστοµες κούπες. Ύστερα, βάζετε από πάνω µια στρώση σαβουαγιάρ (κόβοντας λίγο τις άκρες τους για να εφαρµόσουν αν χρειαστεί). Απλώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ 3/4 φλ. από το µίγµα της µαρµελάδας και ύστερα, από πάνω, το ½ µίγµα του µασκαρπόνε. Το σκεπάζετε µε τις φράουλες σε φετάκια και συνεχίζετε µε µια στρώση σαβουαγιάρ, µια στρώση το υπόλοιπο µίγµα µαρµελάδας και µια στρώση µε το υπόλοιπο µίγµα µασκαρπόνε. Σκεπάζετε το τιραµισού µε πλαστική µεµβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 8 ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ, για να σµίξουν τα υλικά και να µαλακώσουν τα σαβουαγιάρ.

Πριν σερβίρετε, κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες σε φετάκια και τις απλώνετε αρµονικά πάνω από το τιραµισού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για φράουλα τιραμισού περιλαμβάνει μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, τυρί μασκαρπόνε και λικέρ πορτοκαλιού.
  • Η εκτέλεση απαιτεί την προετοιμασία ενός μείγματος μαρμελάδας και την ανάμειξη του μασκαρπόνε με λικέρ και σαντιγί.
  • Τα υλικά τοποθετούνται σε στρώσεις σε γυάλινο σκεύος και το γλυκό ψύχεται για να σμιχτούν οι γεύσεις.
  • Πριν το σερβίρισμα, το τιραμισού διακοσμείται με φρέσκες φράουλες.
Διαβάστε επίσης

Μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ξεκινά με το ψήσιμο των μελιτζανών σε φέτες, μέχρι να...

Ψητά λαχανικά με αγγλικό λουκάνικο χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά λαχανικά με αγγλικά λουκάνικα χοιρινού. Περιλαμβάνει υλικά όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κόκκινη πιπεριά και κολοκυθάκια, τα οποία συνδυάζονται με μια σος από ελαιόλαδο,...

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

Μπρουσκέτα με λούντζα και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Η διαδικασία...

Γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα, μια γευστική και θρεπτική πρόταση για το τραπέζι. Η διαδικασία ξεκινά με το μούλιασμα και...

Shakshuka με λουκάνικα από Φρανκφούρτη

Η συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής shakshuka, προσθέτοντας λουκάνικα Φρανκφούρτης για επιπλέον γεύση. Τα λουκάνικα σοτάρονται με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια, ενώ η φέτα προσθέτει μια...

Φυστικοβούτυρο μπράουνι απόλαυση

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπράουνι με επικάλυψη φυστικοβούτυρου, παρουσιάζοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα...

Γλυκό με βατόμουρα

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα. Η...

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα μαριναρισμένη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα. Η φέτα μαρινάρεται με ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι, καλυμμένη με ελαιόλαδο, και διατηρείται στο...

Η εξέλιξη του brunch: Από τη βικτωριανή Αγγλία στις σύγχρονες πόλεις

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, ξεκίνησε στη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ως χαλαρή εναλλακτική στο τυπικό αγγλικό πρωινό. Καθιερώθηκε το 1895 από τον Γκάι Μπέριντζερ...

Λαβράκι με άρωμα τζίντζερ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και...

Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους...

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ