Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών.

Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται στο φούρνο και σερβίρονται με μια σάλτσα από μανιτάρια, κρεμμύδι, μάραθο, ούζο και κρέμα γάλακτος.

Τα λαχανικά, όπως καρότα και κολοκυθάκια, ψήνονται επίσης στο φούρνο και συμπληρώνουν το πιάτο, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

8 φιλέτα λαβράκι

4 κουταλιές χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης), αλεσµένα

4 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά) αλεσµένη

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

12 µανιτάρια, κοµµένα σε φέτες

½ κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 κουταλιά µάραθο (φοινόκιο) ψιλοκοµµένο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

½ φλιτζανάκι ούζο

1 φλιτζανάκι λευκό κρασί

250 γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος

250 γρ. ζωµό ψαριού

Για τα λαχανικά:

1-2 καρότα, κοµµένα σε ζάρια

½ κουλούµπρα, κοµµένη σε ζάρια

4-5 µανιτάρια, κοµµένα σε ζάρια

1-2 πιπεριές, κοµµένες σε ζάρια

1-2 κολοκυθάκια, κοµµένα σε ζάρια

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη γαλέτα, το αλατοπίπερο και τα αλεσµένα χαλεπιανά. Πιέζετε τα φιλέτα του ψαριού από την πλευρά της πέτσας. Τα αραδιάζετε σ’ ένα µεγάλο ταψάκι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρασί.

Στο µεταξύ, προθερµαίνετε το φούρνο σας στους 190ο C και ψήνετε τα φιλέτα για 8-10 λεπτά.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και µαραίνετε τα µανιτάρια, το κρεµµύδι και τον µάραθο. Προσθέτετε το ούζο και το ανάβετε, και σβήνετε µε το κρασί. Αφήνετε να εξατµισθεί το αλκοόλ και προσθέτετε το ζωµό και την κρέµα γάλακτος. Βράζετε σε σιγανή φωτιά το µίγµα, µέχρι να δέσει η σάλτσα και αλατοπιπερώνετε.

Σ’ ένα µπολ αναµιγνύετε όλα τα λαχανικά µε το ελαιόλαδο και τα αρωµατικά, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 190ο C.

Σερβίρετε το λαβράκι και στο συνοδεύετε µε τα λαχανικά.

Αντώνης Νικολάου

Συνοπτικά

  • Το λαβράκι φιλέτο ψήνεται με τραγανή κρούστα από αλεσμένα χαλεπιανά και γαλέτα.
  • Η σάλτσα περιλαμβάνει μανιτάρια, κρεμμύδι, μάραθο, ούζο, λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος.
  • Τα συνοδευτικά λαχανικά περιλαμβάνουν καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές, ψημένα στο φούρνο με άνηθο.
  • Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και αρωματική εμπειρία με συνδυασμό θαλασσινών και λαχανικών.
Διαβάστε επίσης

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

Σολομός στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση...

Σαλάτα Olivier (Ρωσική γεύση)

Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε...

Κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα της παρασκευής. Αρχικά, γίνεται ανάμειξη του αλευριού, της κανέλας και...

Ποιο ρύζι να επιλέξουμε όταν κάνουμε δίαιτα;

Όταν κάνετε δίαιτα, η επιλογή του σωστού ρυζιού μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας. Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας στην πέψη και...

Η ζάχαρη που τρώμε επιταχύνει τη γήρανση μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια...

Γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Οι γαρίδες μαρινάρονται με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνονται στους 200...

Γεμιστές τρούφες, καλυμμένες με σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως γλυκό κουταλιού, κρέμα...

“Μύδια γκρατινέ”

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μύδια γκρατινέ, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας. Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα μύδια, ξηρό άσπρο κρασί, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, γαλέτα, παρμεζάνα, μαϊντανό,...

9 φυσικά ποτά που θα σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης

Το άρθρο παρουσιάζει εννέα φυσικά ροφήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνοντας τον οργανισμό. Περιλαμβάνει επιλογές όπως το τσάι με μέλι...

Το λεμόνι σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα;

Το λεμόνι, όταν χρησιμοποιείται σωστά, δεν σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα, αλλά αντίθετα βοηθά στο μαλάκωμα και στην ενίσχυση της γεύσης του. Ο χυμός λεμονιού, χάρη στο κιτρικό...

Γλυκό µε κολοκυθάκια και τυριά

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό με κολοκυθάκια και τυριά, ιδανικό για ένα ιδιαίτερο κέικ με αλμυρή γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κολοκυθάκια, δυόσμο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλεύρι...

Τρίφλ του Μαύρου Δάσους

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό, το Τρίφλ του Μαύρου Δάσους. Αρχικά, αναμειγνύονται τα ξηρά υλικά όπως το αλεύρι, το κακάο και το baking powder, ενώ...

Λουκάνικο με φακές

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο με λουκάνικο και φακές. Ξεκινά με το μαγείρεμα των ψιλών φακών σε νερό με ζωμό λαχανικών και προσθέτει...

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια με Ζυμαρικά Casarecce

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Σμυρνέικα σουτζουκάκια με ζυμαρικά Casarecce. Τα υλικά περιλαμβάνουν αρνίσιο κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, κύμινο, ψωμί, και Worcestershire σος. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ζύμωμα του κιμά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ