Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των υλικών σε βούτυρο, το σιγοψήσιμο του χοιρινού με ρίγανη και πάπρικα, και την προσθήκη μιας κρεμώδους υφής με κόρν φλάουερ.
Τα μακαρόνια βράζονται σε ζωμό κότας για επιπλέον νοστιμιά, αναμειγνύονται με τη σάλτσα και γαρνίρονται με τριμμένη ξηρή αναρή πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φιογκάκια Μιτσίδη
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη
100 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
500 γρ. χοιρινό λαπά, σε μικρά κομμάτια
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι ρίγανη
½ φλ. ζεστό νερό
3 κουταλιές Σάλτσα Al Pesto Μιτσίδη
1 κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε 1 κουταλιά κρύο νερό
Ξηρή αναρή, τριμμένη (για γαρνίρισμα)
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και το τζίντζερ και τέλος, το χοιρινό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 3-4 λεπτά. Στα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε το κόρν φλάουερ το οποίο έχουμε διαλύσει στο νερό και μετά τη σάλτσα pesto.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ζωμό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Γαρνίρουμε με τριμμένη ξηρή αναρή και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά και σάλτσα πέστο βασιλικού.
- Το χοιρινό σοτάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και αρωματικά, και σιγοψήνεται με ρίγανη και πάπρικα.
- Τα μακαρόνια βράζονται σε ζωμό κότας για πλούσια γεύση και αναμειγνύονται με την κρεμώδη σάλτσα.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με τριμμένη ξηρή αναρή πριν το σερβίρισμα.