Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των υλικών σε βούτυρο, το σιγοψήσιμο του χοιρινού με ρίγανη και πάπρικα, και την προσθήκη μιας κρεμώδους υφής με κόρν φλάουερ.

Τα μακαρόνια βράζονται σε ζωμό κότας για επιπλέον νοστιμιά, αναμειγνύονται με τη σάλτσα και γαρνίρονται με τριμμένη ξηρή αναρή πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Φιογκάκια Μιτσίδη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη

100 γρ. βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

500 γρ. χοιρινό λαπά, σε μικρά κομμάτια

½ κουταλάκι πάπρικα

½ κουταλάκι ρίγανη

½ φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές Σάλτσα Al Pesto Μιτσίδη

1 κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε 1 κουταλιά κρύο νερό

Ξηρή αναρή, τριμμένη (για γαρνίρισμα)

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και το τζίντζερ και τέλος, το χοιρινό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 3-4 λεπτά. Στα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε το κόρν φλάουερ το οποίο έχουμε διαλύσει στο νερό και μετά τη σάλτσα pesto.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ζωμό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Γαρνίρουμε με τριμμένη ξηρή αναρή και σερβίρουμε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά και σάλτσα πέστο βασιλικού.
  • Το χοιρινό σοτάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και αρωματικά, και σιγοψήνεται με ρίγανη και πάπρικα.
  • Τα μακαρόνια βράζονται σε ζωμό κότας για πλούσια γεύση και αναμειγνύονται με την κρεμώδη σάλτσα.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με τριμμένη ξηρή αναρή πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια...

Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται...

Ποιος ο λόγος που προσθέτουμε ψωμί ή γαλέτα στα μπιφτέκια; Η τέλεια ποσότητα

Το ψωμί ή η γαλέτα προστίθεται στα μπιφτέκια για να βελτιώσει τη δομή και την υφή τους. Λειτουργούν ως συνδετικό υλικό που αποτρέπει τα μπιφτέκια από το να σπάσουν...

Πέννες με άρωμα βότκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πέννες με άρωμα βότκας, που συνδυάζουν πλούσιες γεύσεις από ντομάτα, φρέσκια κρέμα και παρμεζάνα, ενισχυμένες με βότκα και νιφάδες τσίλι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Στο La Caleta, το Brunch Club δίνει το έναυσμα για τη μέρα

Το La Caleta αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη τη μέρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία brunch που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Με το Brunch Club, η μέρα ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ