Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ, τα οποία παρασκευάζονται με ρεβίθια, μυρωδικά και μπαχαρικά, και ψήνονται για να αποκτήσουν τραγανή επιφάνεια.

Το ντιπ ταχίνι παρασκευάζεται με ταχίνι, λεμόνι, σκόρδο και σουμάκ, προσφέροντας μια πλούσια και αρωματική γεύση. Για το σερβίρισμα, τα φαλάφελ τοποθετούνται σε ζεσταμένες πίτες με φέτες ντομάτας και αγγουρακίου, και περιχύνονται με το ντιπ ταχίνι, δημιουργώντας ένα πλήρες και γευστικό πιάτο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα φαλάφελ:

2 κονσέρβες Bonduelle Ρεβύθια σε άλµη στον ατµό 425 ml

1 µικρό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

3 σκελίδες σκόρδο

30 γρ. φρέσκος µαϊντανός

20 γρ. φρέσκος κόλιανδρος (ή επιπλέον µαϊντανός)

1 κ.γ. κύµινο

1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη

1/2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. αλεύρι ή αλεύρι ρεβιθιού (όσο χρειαστεί για να δέσει το µείγµα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το ψήσιµο)

Για το Tahini Dressing µε Sumac:

100 γρ. ταχίνι

80 ml νερό (ή όσο χρειαστεί για ρευστή υφή)

2 κ.σ. χυµός λεµονιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωµένη

1 κ.γ. σουµάκ (sumac)

Αλάτι, πιπέρι

Για το στήσιµο:

6–8 πίτες (κυπριακές µικρές πιττες)

Ντοµάτα σε φέτες

Αγγουράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήσιµο ρεβιθιών: Στραγγίζουµε καλά τις κονσέρβες και στεγνώνουµε τα ρεβίθια µε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Τα απλώνουµε σε ταψί µε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουµε στους 180 °C για 15 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώµα. (Αυτό βοηθά να µη γίνει το µείγµα υπερβολικά υγρό και να έχει καλύτερη υφή). Στο µούλτι/µπλέντερ βάζουµε τα ψηµένα ρεβίθια, το κρεµµύδι, το σκόρδο, τα µυρωδικά, το κύµινο, τον κόλιανδρο, το µπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάµε µε διακοπτόµενη κίνηση µέχρι να έχουµε µείγµα µε υφή “θρυµµατισµένη”, όχι πουρέ. Προσθέτουµε σταδιακά το αλεύρι για να δέσει το µείγµα. Σχηµατίζουµε µπαλάκια falafel και τα τοποθετούµε σε ταψί µε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσιµο Falafel: Αλείφουµε ελαφρά τα falafel µε ελαιόλαδο. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200 °C για 15–20 λεπτά, γυρίζοντας τα στα µισά, µέχρι να αποκτήσουν τραγανή επιφάνεια.

Tahini & Sumac Dressing: Σε µπολ ανακατεύουµε το ταχίνι, το νερό, το λεµόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το sumac. Προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται, αραιώνουµε µε λίγο νερό.

Στήσιµο: Ζεσταίνουµε ελαφρώς τις πίτες. Τοποθετούµε µέσα 2–3 falafel, ντοµάτα, αγγουράκι και µαρούλι. Περιχύνουµε µε το tahini dressing και πασπαλίζουµε µε λίγο επιπλέον sumac. Σερβίρουµε αµέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή φαλάφελ φούρνου με ρεβίθια και μπαχαρικά για τραγανή υφή.
  • Το ντιπ ταχίνι με σουμάκ προσθέτει αρωματική γεύση και συνοδεύει τα φαλάφελ.
  • Τα φαλάφελ σερβίρονται σε ζεσταμένες πίτες με ντομάτα και αγγουράκι για ένα πλήρες πιάτο.
  • Οι λεπτομερείς οδηγίες εξασφαλίζουν εύκολη προετοιμασία και επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ