Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε την κρέμα με τυρί κρέμα, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος, και πώς να την απλώσετε πάνω στη βάση.
Το γλυκό πρέπει να παγώσει στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν προστεθεί η επικάλυψη από γέμιση φραγκοστάφυλου. Τέλος, το cheesecake σερβίρεται αφού έχει παγώσει καλά και αποθηκεύεται στο ψυγείο.
Διαβάστε παρακάτω
Για τη βάση
1 συσκευασία (325γρ.) μπισκότα digestive
1/3 φλ. (85γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για την κρέμα
2 φλ. (500 γρ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά παγωμένη
2 συσκευασίες (500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη με βανιλλίνη Blossom
1/3 χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
1 συσκευασία (425γρ.) γέμιση φρούτου φραγκοστάφυλο Blossom
EKTEΛΕΣΗ
Για τη βάση: Σε ένα μπλέντερ ή food processor βάζουμε τα μπισκότα και αλέθουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν βραχούν καλά τα μπισκότα τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 24-25εκ. Πατάμε καλά με την ανάποδη μεριά του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση, να γίνει συμπαγής και να μην έχει κενά.
Βάζουμε τη φόρμα για ½ ώρα στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Για την κρέμα: Βάζουμε το τυρί κρέμα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη με βανιλλίνη και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να σφίξει το μίγμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από μπισκότα και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει, περίπου 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.
Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση φρούτου φραγκοστάφυλο. Βάζυμε στο ψυγείο. Όταν σερβίρουμε χαράσσουμε γύρω – γύρω το cheesecake από τα τοιχώματα του ταψιού και ανοίγουμε τη φόρμα.
Φυλάσσουμε το cheesecake στο ψυγείο.
Συνοπτικά
- Η βάση του cheesecake φτιάχνεται από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο.
- Η κρέμα αποτελείται από τυρί κρέμα, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος και απλώνεται πάνω στη βάση.
- Το γλυκό παγώνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν προστεθεί η επικάλυψη φραγκοστάφυλου.
- Το cheesecake σερβίρεται καλά παγωμένο και αποθηκεύεται στο ψυγείο.