Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο.
Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με τηγανισμένο χαλούμι, σιρόπι ροδιού, φρέσκια ρόκα και δυόσμο.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με γαρνιτούρα από σπόρους ροδιού και προαιρετικά καβουρδισμένο σουσάμι, δημιουργώντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Casarecce Μιτσίδη
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας ή Λαχανικών Μιτσίδη
1 χαλούμι (περίπου 300 γρ.) κομμένο σε τετραγωνάκια
1 μέτριο ρόδι, τα σπόρια
1 φλ. σιρόπι ροδιού
1 φλ. ελαιόλαδο
20-30 μικρά φύλλα ρόκας (baby rucola)
10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου
½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Αλάτι & πιπέρι
1/2 φλ. σιρόπι ροδιού (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χαλούμι από όλες τις μεριές μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, χωρίς να το αφήσουμε να σκουρύνει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα φροντίζοντας να αφαιρεθεί το περιττό λάδι και το αφήνουμε να στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε το χαρτί και το περιχύνουμε με το ½ φλιντζάνι από το σιρόπι ροδιού, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να καλυφθεί όλο.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σε ζεστό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει πρώτα τον ζωμό και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Προσθέτουμε το χαλούμι, τη ρόκα, τον δυόσμο, λίγο αλάτι, το σουσάμι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τα ρόδια, το υπόλοιπο σιρόπι ροδιού και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει ζυμαρικά casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού για μια μεσογειακή γεύση.
- Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό για επιπλέον γεύση και σερβίρονται με τηγανισμένο χαλούμι και σιρόπι ροδιού.
- Το πιάτο περιέχει φρέσκια ρόκα, δυόσμο και προαιρετικά καβουρδισμένο σουσάμι για αρωματική εμπειρία.
- Γαρνίρεται με σπόρους ροδιού και επιπλέον σιρόπι ροδιού για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.