Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο.

Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με τηγανισμένο χαλούμι, σιρόπι ροδιού, φρέσκια ρόκα και δυόσμο.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με γαρνιτούρα από σπόρους ροδιού και προαιρετικά καβουρδισμένο σουσάμι, δημιουργώντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Casarecce Μιτσίδη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας ή Λαχανικών Μιτσίδη

1 χαλούμι (περίπου 300 γρ.) κομμένο σε τετραγωνάκια

1 μέτριο ρόδι, τα σπόρια

1 φλ. σιρόπι ροδιού

1 φλ. ελαιόλαδο

20-30 μικρά φύλλα ρόκας (baby rucola)

10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου

½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Αλάτι & πιπέρι

1/2 φλ. σιρόπι ροδιού (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χαλούμι από όλες τις μεριές μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, χωρίς να το αφήσουμε να σκουρύνει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα φροντίζοντας να αφαιρεθεί το περιττό λάδι και το αφήνουμε να στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε το χαρτί και το περιχύνουμε με το ½ φλιντζάνι από το σιρόπι ροδιού, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να καλυφθεί όλο.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σε ζεστό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει πρώτα τον ζωμό και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Προσθέτουμε το χαλούμι, τη ρόκα, τον δυόσμο, λίγο αλάτι, το σουσάμι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τα ρόδια, το υπόλοιπο σιρόπι ροδιού και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει ζυμαρικά casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού για μια μεσογειακή γεύση.
  • Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό για επιπλέον γεύση και σερβίρονται με τηγανισμένο χαλούμι και σιρόπι ροδιού.
  • Το πιάτο περιέχει φρέσκια ρόκα, δυόσμο και προαιρετικά καβουρδισμένο σουσάμι για αρωματική εμπειρία.
  • Γαρνίρεται με σπόρους ροδιού και επιπλέον σιρόπι ροδιού για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια...

Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται...

Ποιος ο λόγος που προσθέτουμε ψωμί ή γαλέτα στα μπιφτέκια; Η τέλεια ποσότητα

Το ψωμί ή η γαλέτα προστίθεται στα μπιφτέκια για να βελτιώσει τη δομή και την υφή τους. Λειτουργούν ως συνδετικό υλικό που αποτρέπει τα μπιφτέκια από το να σπάσουν...

Πέννες με άρωμα βότκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πέννες με άρωμα βότκας, που συνδυάζουν πλούσιες γεύσεις από ντομάτα, φρέσκια κρέμα και παρμεζάνα, ενισχυμένες με βότκα και νιφάδες τσίλι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Στο La Caleta, το Brunch Club δίνει το έναυσμα για τη μέρα

Το La Caleta αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη τη μέρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία brunch που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Με το Brunch Club, η μέρα ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ