Bagel με τσένταρ τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ και σχηματισμό σε δαχτυλίδια.

Τα bagel βράζονται για λίγα λεπτά, αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, προσφέροντας μια τραγανή υφή και πλούσια γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Αυτά τα σπιτικά bagel με σουσάμι κρύβουν μια νόστιμη έκπληξη: είναι γεμισμένα με λαχταριστό κόκκινο τσένταρ! Είναι τραγανά και είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή συνταγή που θα ικανοποιήσει κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό και νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ (για 6 μπέιγκελ)
Για τη ζύμη:
250 ml χλιαρό γάλα

25 γρ. φρέσκια μαγιά

1 κ.σ. λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

1 κ.σ. ζάχαρη

1½ κ.γ. χοντρό αλάτι

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ

Για επάλειψη:
1 αυγό (χτυπημένο)

Για το πασπάλισμα:
Σουσάμι λευκό και μαύρο (ή μόνο λευκό, αν δεν έχεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη
Ρίξε το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και διάλυσε μέσα τη μαγιά.

Πρόσθεσε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Ζύμωσε καλά, ιδανικά με μίξερ, μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη.

Σκέπασε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Ρίξε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζύμωσε λίγο τη ζύμη.

Χώρισε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 10×25 εκ.

Βάλε το τριμμένο τυρί σε γραμμή κατά μήκος στο κέντρο κάθε κομματιού και τύλιξε το ζυμάρι γύρω του, ώστε να σχηματιστεί ένα «λουκάνικο». Πίεσε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Ένωσε τις άκρες κάθε ρολού και σχημάτισε ένα δαχτυλίδι, ουσιαστικά το μπέιγκελ.

Βάλε τα μπέιγκελ πάνω σε λαδόκολλα, σκέπασέ τα και άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.

Βράσιμο και ψήσιμο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).

Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

Βράσε 2-3 μπέιγκελ κάθε φορά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (συνολικά 4 λεπτά).

Βγάλε τα μπέιγκελ με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

Άλειψέ τα με χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι.

Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει παρασκευή ζύμης, γέμιση με τσένταρ, σχηματισμό σε δαχτυλίδια και βράσιμο.
  • Τα bagel αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση, ικανοποιώντας κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό.
Διαβάστε επίσης

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

Σάντουιτς Πίτσας

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς πίτσας, χρησιμοποιώντας στρογγυλή ζύμη πίτσας, σάλτσα, γαλοπούλα ή αλλαντικά, και τριμμένο τυρί Arla. Η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης, την τοποθέτηση...

Φουρνιστά ζυμαρικά απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής σας) 500 γρ. ντοματίνια 500 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι σκόνη σκόρδου 200 γρ. τυρί κρέμα Arla® χωρίς λακτόζη ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα μανιτάρια...

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

Γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού, αναλύοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Το κέικ περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από κακάο, πραλίνα φουντουκιού...

Σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη

Η συνταγή για σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, κυβάκια λαδοτύρι Μυτιλήνης, και μαύρες ελιές. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως,...

Γλυκό κέικ καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ καρύδας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα υλικά και την εκτέλεση βήμα προς βήμα. Αρχικά, παρασκευάζεται ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού,...

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ