Απολαυστικό Τιραμισού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές αναμειγνύεται με ζάχαρη και νερό και αφήνεται να κρυώσει.

Στη συνέχεια, η κρέμα γάλακτος χτυπιέται σε σαντιγί και το μείγμα αυγού και ζάχαρης θερμαίνεται σε μπεν μαρί για ασφάλεια. Το τυρί μασκαρπόνε προστίθεται σταδιακά, μαζί με κονιάκ και βανίλια, και ενσωματώνεται στη σαντιγί.

Τα μπισκότα σαβουαγιάρ βουτιούνται σε καφέ και τοποθετούνται σε στρώσεις με την κρέμα. Το γλυκό πασπαλίζεται με κακάο και ψύχεται για 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

500 γρ νερό, ζεματιστό

20 γρ στιγμιαίο καφέ

140 γρ ζάχαρη

250 γρ κρέμα γάλακτος

1 αυγό

3 κροκάδια

500 γρ τυρί μασκαρπόνε

20 γρ κονιάκ

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

30 περίπου μπισκότα σαβουαγιάρ

2-3 κουταλιές κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζεματιστό νερό σε ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με τον καφέ και 20 γρ από τη ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Κτυπάμε το αυγό, τα κροκάδια και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Το ακουμπάμε πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει νερό που σιγοβράζει (σε μπεν μαρί δηλαδή). Ανακατεύουμε με το φουέτ, 5-6 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 60 βαθμούς κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία εξουδετερώνει τον κίνδυνο της σαλμονέλας.

Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο και προσθέτουμε το 1/3 από το τυρί μασκαρπόνε. Κτυπάμε να αναμειχθεί. Συνεχίσουμε με το άλλο 1/3 και τελειώνουμε με το υπόλοιπο, κτυπώντας να αναμειχθέι. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.

Διπλώνουμε με τη σπάτουλα, την κτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά να αναμειχθεί.

Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό βουτάμε σαβουαγιάρ στο μείγμα του καφέ. Καλύπτουμε τη βάση του σκεύους μας. Περιχύνουμε με τη μισή κρέμα με το μασκαρπόνε. Βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με κακάο και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συνοπτικά

  • Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία καφέ, ζάχαρης και νερού, που αφήνονται να κρυώσουν.
  • Η σαντιγί προετοιμάζεται από κρέμα γάλακτος, ενώ το μείγμα αυγού και ζάχαρης θερμαίνεται σε μπεν μαρί.
  • Το μασκαρπόνε προστίθεται σταδιακά στο μείγμα μαζί με κονιάκ και βανίλια, και ενσωματώνεται στη σαντιγί.
  • Τα μπισκότα σαβουαγιάρ βουτιούνται σε καφέ, τοποθετούνται σε στρώσεις με την κρέμα, και το γλυκό ψύχεται για 6 ώρες.
Διαβάστε επίσης

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ,...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ