Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των συστατικών μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή μαρμελάδας, και στη συνέχεια την αποθήκευση σε βαζάκι, όπου η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει για 24-48 ώρες.
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.
Διαβάστε παρακάτω
Γίνεται τόσο εύκολα και είναι τόσο υπέροχη που δεν θα σταματήσετε να τη φτιάχνετε.
Χρόνος: ½ ώρα + 24-48 ώρες αναμονή
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Υλικά (για 1 βαζάκι)
2 φλ. ψίχα από ώριμα μάνγκο, σε κομματάκια
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια μικρή ανοξείδωτη ή εμαγιέ κατσαρόλα τα κομματάκια των μάνγκο και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, λιώνοντας τα μάνγκο όσο βράζουν, με το εργαλείο για πουρέ ή με ξύλινο κουτάλι, για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξουν και να πάρουν την υφή μαρμελάδας. Ανακατεύετε μέσα το λεμόνι και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς, πριν την μεταφέρετε σε καθαρό βαζάκι. Η μαρμελάδα θα εξακολουθήσει να σφίγγει για τις επόμενες 24-48 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες, ή σε τάπερ στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Συνοπτικά
- Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόλις μισή ώρα προετοιμασίας.
- Απαιτείται βράσιμο ώριμων μάνγκο, ζάχαρης και χυμού λεμονιού μέχρι να αποκτήσει υφή μαρμελάδας.
- Η μαρμελάδα συνεχίζει να πήζει για 24-48 ώρες αφού αποθηκευτεί σε βαζάκι.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.