Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή, τα οποία αναμειγνύονται και αφήνονται στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Το μπισκότο αποτελείται από λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και κονιάκ, που ανακατεύονται και απλώνονται σε ταψί. Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα, μέλι και φρέσκο δυόσμο.
Ο Δημήτρης Λαζάρου υπογράφει τη συνταγή, προσφέροντας μια γευστική πρόταση με παραδοσιακές πινελιές.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τη µους:
500 γρ. γιαούρτι, 100 γρ. µέλι
50 γρ. κρέµα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη, 500 γρ. αναρή
Για το µπισκότο:
200 γρ. βούτυρο λιωµένο, ζάχαρη
500 γρ. ξηρούς καρπούς αλεσµένους
Κονιάκ σφηνάκια (κατά προτίµηση)
Για το γαρνίρισµα:
αποξηραµένα φρούτα ψιλοκοµµένα
Λίγο µέλι
Φυλλαράκια από φρέσκο δυόσµο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε τη µους. Σ’ ένα µπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά µαζί, εκτός από την αναρή, την οποία προσθέτετε αφού οµοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε το ανακάτεµα µέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο µίγµα. Το αφήνετε σκεπασµένο στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ετοιµάζετε το µπισκότο: Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά και όταν γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα το απλώνετε καλά σε ένα ταψί.
∆ηµήτρης Λαζάρου
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει αφράτη μους αναρής με υλικά όπως γιαούρτι, μέλι και κρέμα γάλακτος.
- Το μπισκότο παρασκευάζεται με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα, μέλι και φρέσκο δυόσμο.
- Η συνταγή υπογράφεται από τον Δημήτρη Λαζάρου με παραδοσιακές πινελιές.
