Γλυκοί κουραμπιέδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή κουραμπιέδων, με αναλυτική λίστα υλικών και βήμα προς βήμα οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα και κονιάκ, ενώ για την επικάλυψη χρησιμοποιείται ροδόσταγμα και άχνη ζάχαρη.

Το μίγμα πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες, ψήνεται στους 180°C και μετά πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη για να αποκτήσει την παραδοσιακή γλυκιά γεύση και εμφάνιση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

4 2/3 φλ. αλεύρι Φαρίνα 00

1 φακελάκι βανίλια

1 φλ. (250γρ.) βούτυρο γάλακτος ή ζαχαροπλαστικής λιωμένο

1 φλ. φυτικό βούτυρο λιωμένο

½ φλ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα

1/5 φλ. κονιάκ

Για την επικάλυψη

1/3 φλ. ροδόσταγμα

1 κιλό ζάχαρη άχνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 8-10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε για να καβουρδιστούν ομοιόμορφα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και χοντροαλέθετε. Βάζετε λίγο αλεύρι στα αμύγδαλα και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι και τη βανίλια. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο γάλακτος, το φυτικό βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το μισό μίγμα του αλευριού. Βάζετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάτε το μίξερ και μαζεύετε το μίγμα σε μία μπάλα.

Παίρνετε μία μικρή ποσότητα ζύμης (50γρ. περίπου) την πλάθετε σε μπαλίτσα και την πιέζετε λίγο να απλώσει. Βάζετε τους κουραμπιέδες σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Απλώνετε μία αντικολλητική λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας σας και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Βάζετε επάνω τους κουραμπιέδες και τους αλείφετε με ένα πινέλι με ροδόσταγμα. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και βάζετε μέσα τους κουραμπιέδες. Τους πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη και τους βάζετε σε πιατέλα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κουραμπιέδες περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα και κονιάκ.
  • Οι κουραμπιέδες πλάθονται σε μπαλίτσες, ψήνονται στους 180°C και πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη.
  • Για την επικάλυψη χρησιμοποιείται ροδόσταγμα και άχνη ζάχαρη για τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση.
  • Το άρθρο παρέχει αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση της συνταγής.
Διαβάστε επίσης

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

Απλές συνταγές για γιορτινό χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια σειρά από απλές και γρήγορες συνταγές για έναν επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο οποίος δεν απαιτεί περίπλοκες τεχνικές ή άγχος της τελευταίας στιγμής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αλμυρές...

Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Σοκολατένια μους

Η σοκολατένια μους είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ της επιλογής σας. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το λιώσιμο...

Ταχινένια μπισκοτάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταχινένια μπισκοτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη δημιουργία...

Επιδόρπιο με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα επιδόρπιο με άρωμα πορτοκαλιού, που συνδυάζει ζουμερά πορτοκάλια με σιμιγδάλι και μαρέγκα. Αρχικά, φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι από ζάχαρη και νερό, το...

Οδηγός για το απόλυτο γιορτινό brunch

Το άρθρο προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για τη διοργάνωση ενός επιτυχημένου γιορτινού brunch κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τονίζει τη σημασία του σωστού σχεδιασμού, της επιλογής...

Πότε η τροφή στην κατάψυξη χάνει τη διατροφική της αξία;

Η κατάψυξη αποτελεί έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της θρεπτικής αξίας του φαγητού, με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά να παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, με την πάροδο...

Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας...

Egg Curry από τη διάσημη Nigella Lawson

Η Nigella Lawson παρουσιάζει μια μαλαισιανή συνταγή για egg curry, γνωστή ως masak lemak telur, την οποία έμαθε από τη Yasmin Othman. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά που ποσαριστούν σε...

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ