Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα επιδόρπιο με άρωμα πορτοκαλιού, που συνδυάζει ζουμερά πορτοκάλια με σιμιγδάλι και μαρέγκα. Αρχικά, φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι από ζάχαρη και νερό, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, βράζουμε πορτοκάλια, τα πολτοποιούμε και τα αναμειγνύουμε με baking powder. Ξεχωρίζουμε τα αυγά και δημιουργούμε μια αφράτη μαρέγκα από τα ασπράδια, ενώ χτυπάμε τα κροκάδια με ζάχαρη και ηλιέλαιο για να γίνουν κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα. Τέλος, περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι για να απορροφηθεί.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. πορτοκάλια
• 20 γρ. baking powder
• 4 αυγά
• 200 γρ. ζάχαρη
• 180 γρ. ηλιέλαιο
• 300 γρ. σιμιγδάλι
Για το σιρόπι:
• 300 γρ. νερό
• 300 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 3’. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και ψήνουμε για μισή ώρα. Όταν
κρυώσουν, τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ, αφαιρώντας πρώτα τα κουκούτσια. Βάζουμε σε λεκάνη
500 γρ. από αυτό τον πολτό και πριν τον χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύουμε μέσα το baking
powder.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και χτυπούμε σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπούμε ξεχωριστά τα κροκάδια
με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα, ρίχνουμε τα πορτοκάλια (με το baking powder), το σιμιγδάλι και τέλος τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε σε ταψί, αφού πρώτα καλύψουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει σιμιγδάλι, ζουμερά πορτοκάλια και μαρέγκα για το επιδόρπιο.
- Προετοιμάζεται σιρόπι από ζάχαρη και νερό, που αφήνεται να κρυώσει πριν τη χρήση.
- Τα πορτοκάλια βράζονται, πολτοποιούνται, και αναμειγνύονται με baking powder.
- Το μείγμα ψήνεται και περιχύνεται με το κρύο σιρόπι για να απορροφηθεί.
