Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα.
Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση στο φιλέτο σολομού, το οποίο ψήνεται στους 190°C για 15-20 λεπτά.
Το αποτέλεσμα είναι ένας ζουμερός και αρωματικός σολομός που σερβίρεται με φρέσκο θυμάρι ή άνηθο και συνοδεύεται ιδανικά από ψητά λαχανικά, πατάτες ή ρύζι.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο σολομού (ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
Χυμός από μισό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι ή άνηθο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθέτησε τον σολομό σε πυρίμαχο σκεύος και άλειψέ τον με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το σκόρδο και περιέχυσε τον σολομό με το μείγμα αφήνοντας λίγο να τρέξει στο σκεύος. Τακτοποίησε επάνω τις φέτες λεμονιού και άφησέ τον για περίπου δέκα λεπτά να τραβήξει τα αρώματα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15–20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να διατηρείται ακόμα ζουμερός.
Βγάλε τον σολομό από τον φούρνο, πρόσθεσε φρέσκο θυμάρι ή άνηθο και σέρβιρέ τον ζεστό με ψητά λαχανικά, πατάτες ή γιορτινό ρύζι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει σολομό ψημένο στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα.
- Χρησιμοποιούνται ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για γεύση.
- Ο σολομός ψήνεται στους 190°C για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει ζουμερός.
- Σερβίρεται με φρέσκο θυμάρι ή άνηθο και συνοδεύεται από λαχανικά, πατάτες ή ρύζι.
