Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε μικρούς κύβους. Αναμειγνύονται με μαγιονέζα και μουστάρδα, ενώ προστίθεται αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Η σαλάτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρεται με γαρνιτούρα μαϊντανού. Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορεί να τοποθετηθεί σε μεταλλικό τσέρκι πριν αφαιρεθεί προσεκτικά.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
3 μεσαίες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 καρότα σε κύβους
200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό, ψιλοκομμένο (ή ζαμπόν)
3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
150 γρ. μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα, βρασμένα)
4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
200–250 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράσε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατούν το σχήμα τους και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανάμειξε τις πατάτες, τα καρότα, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα μπιζέλια και τα τουρσιά. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα χωρίς να λιώσουν. Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Για εμφάνιση όπως στη φωτογραφία, συμπίεσε τη σαλάτα μέσα σε μεταλλικό τσέρκι πάνω στο πιάτο και αφαίρεσέ το προσεκτικά. Γαρνίρισε με μαϊντανό.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα Olivier είναι ένα δημοφιλές πιάτο που περιλαμβάνει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί.
- Αναμειγνύονται με μαγιονέζα και μουστάρδα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Η σαλάτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Για εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορεί να τοποθετηθεί σε μεταλλικό τσέρκι και γαρνίρεται με μαϊντανό.
