Σαλάτα Olivier (Ρωσική γεύση)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε μικρούς κύβους. Αναμειγνύονται με μαγιονέζα και μουστάρδα, ενώ προστίθεται αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Η σαλάτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρεται με γαρνιτούρα μαϊντανού. Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορεί να τοποθετηθεί σε μεταλλικό τσέρκι πριν αφαιρεθεί προσεκτικά.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

3 μεσαίες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 καρότα σε κύβους

200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό, ψιλοκομμένο (ή ζαμπόν)

3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα

150 γρ. μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα, βρασμένα)

4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

200–250 γρ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράσε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατούν το σχήμα τους και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανάμειξε τις πατάτες, τα καρότα, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα μπιζέλια και τα τουρσιά. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα χωρίς να λιώσουν. Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Για εμφάνιση όπως στη φωτογραφία, συμπίεσε τη σαλάτα μέσα σε μεταλλικό τσέρκι πάνω στο πιάτο και αφαίρεσέ το προσεκτικά. Γαρνίρισε με μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η σαλάτα Olivier είναι ένα δημοφιλές πιάτο που περιλαμβάνει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί.
  • Αναμειγνύονται με μαγιονέζα και μουστάρδα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  • Η σαλάτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  • Για εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορεί να τοποθετηθεί σε μεταλλικό τσέρκι και γαρνίρεται με μαϊντανό.
Διαβάστε επίσης

Ποιο ρύζι να επιλέξουμε όταν κάνουμε δίαιτα;

Όταν κάνετε δίαιτα, η επιλογή του σωστού ρυζιού μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας. Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας στην πέψη και...

Η ζάχαρη που τρώμε επιταχύνει τη γήρανση μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια...

Γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Οι γαρίδες μαρινάρονται με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνονται στους 200...

Γεμιστές τρούφες, καλυμμένες με σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως γλυκό κουταλιού, κρέμα...

“Μύδια γκρατινέ”

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μύδια γκρατινέ, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας. Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα μύδια, ξηρό άσπρο κρασί, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, γαλέτα, παρμεζάνα, μαϊντανό,...

9 φυσικά ποτά που θα σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης

Το άρθρο παρουσιάζει εννέα φυσικά ροφήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνοντας τον οργανισμό. Περιλαμβάνει επιλογές όπως το τσάι με μέλι...

Το λεμόνι σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα;

Το λεμόνι, όταν χρησιμοποιείται σωστά, δεν σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα, αλλά αντίθετα βοηθά στο μαλάκωμα και στην ενίσχυση της γεύσης του. Ο χυμός λεμονιού, χάρη στο κιτρικό...

Γλυκό µε κολοκυθάκια και τυριά

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό με κολοκυθάκια και τυριά, ιδανικό για ένα ιδιαίτερο κέικ με αλμυρή γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κολοκυθάκια, δυόσμο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλεύρι...

Τρίφλ του Μαύρου Δάσους

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό, το Τρίφλ του Μαύρου Δάσους. Αρχικά, αναμειγνύονται τα ξηρά υλικά όπως το αλεύρι, το κακάο και το baking powder, ενώ...

Λουκάνικο με φακές

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο με λουκάνικο και φακές. Ξεκινά με το μαγείρεμα των ψιλών φακών σε νερό με ζωμό λαχανικών και προσθέτει...

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια με Ζυμαρικά Casarecce

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Σμυρνέικα σουτζουκάκια με ζυμαρικά Casarecce. Τα υλικά περιλαμβάνουν αρνίσιο κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, κύμινο, ψωμί, και Worcestershire σος. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ζύμωμα του κιμά...

Παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως κόκορας, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, πάστα ντομάτας, κρασί...

Πίτα με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια

Η συνταγή αυτή περιγράφει την παρασκευή μιας νόστιμης πίτας με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία μιας ζύμης από φαρίνα, βούτυρο, νερό, αυγό και ζάχαρη,...

Σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ

Η συνταγή για σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιλαμβάνει μια πλούσια σύνθεση υλικών όπως φιογκάκια ζυμαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ενώ το άρωμα του κάρυ και...

Κέικ μπανάνας με καραμέλα και βανίλια παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια, δημιουργία του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου. Η συνταγή, με χαμηλή δυσκολία, απαιτεί λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας. Το...

Γλυκές τρούφες με βρώμη

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη συνταγή για γλυκές τρούφες με βρώμη, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως βρώμη, βανίλια, σιρόπι αγαύης, μαύρη σοκολάτα, γάλα βρώμης και αλεσμένα...

Γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Στο άρθρο παρουσιάζεται μια συνταγή για γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο από τον Παντελή Σοφοκλέους. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γαρίδων και το μαρινάρισμά τους με...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: 36 κορυφαία εστιατόρια τιμήθηκαν ως τα καλύτερα της Κύπρου

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025», που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», τιμήθηκαν 36 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου. Η εκδήλωση αναδεικνύει τα...

Μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα

Η συνταγή του σεφ Λούη Παπαγεωργίου για μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα αποτελείται από στρώσεις σφολιάτας γεμισμένες με μια πλούσια κρέμα μαστίχας, που παρασκευάζεται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι και...

Μπύρα με κοτόπουλο

Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ