Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα της παρασκευής. Αρχικά, γίνεται ανάμειξη του αλευριού, της κανέλας και του μπέικιν πάουντερ, ενώ το βούτυρο και η ζάχαρη χτυπιούνται μέχρι να αφρατέψουν.
Προστίθενται το αβγό και το μέλι, και στη συνέχεια το μείγμα του αλευριού. Η ζύμη ζυμώνεται με τα χέρια και αφήνεται να ξεκουραστεί.
Ακολούθως, ανοίγεται σε φύλλο, κόβεται σε σχήματα και ψήνεται στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Τα κουλουράκια αφήνονται να κρυώσουν πριν σερβιριστούν.
Διαβάστε παρακάτω
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλάκια κανέλα,
1 ½ κουταλάκι Baking Powder,
¾ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
½ φλ. καστανή ζάχαρη,
1 αβγό,
1 κουταλιά μέλι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτετε το αβγό, το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα.
Μετά, βάζετε λίγο – λίγο το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε για 1-2 λεπτά.
Σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πετύχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».
Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά -½ εκ. περίπου και με ένα κουπ τα κόβετε μπισκότα περίπου 5-6 εκ. σε σχήμα αστεριού ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
Τα τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-17 λεπτά περίπου.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε από το ταψί.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ανάμειξη αλευριού, κανέλας και μπέικιν πάουντερ, με το βούτυρο και τη ζάχαρη να χτυπιούνται μέχρι να αφρατέψουν.
- Προστίθενται το αβγό και το μέλι πριν ενσωματωθεί το μείγμα αλευριού, δημιουργώντας μια εύπλαστη ζύμη που ξεκουράζεται για 15 λεπτά.
- Ανοίγεται η ζύμη σε φύλλο, κόβεται σε σχήματα και ψήνεται στους 160°C για 15-17 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Τα κουλουράκια αφήνονται να κρυώσουν πριν σερβιριστούν, προσφέροντας ένα γευστικό αποτέλεσμα με κανέλα και καστανή ζάχαρη.
