Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο.
Οι γαρίδες μαρινάρονται με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνονται στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
Η σάλτσα αβοκάντο παρασκευάζεται με αβοκάντο, ντομάτες, κόκκινο κρεμμύδι, λεμόνι και κόλιανδρο, προσφέροντας μια δροσερή συνοδεία στο πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
Από τον Παντελή Σοφοκλέους
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες 16/20
5 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμόνι
¼ δέσμη βασιλικού
½ δέσμη μαϊντανού
10 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κελύφη και το έντερο των γαρίδων και αφήνουμε το κεφάλι και το πίσω μέρος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βασιλικό, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να μαριναριστούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. Τα ψήνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.
Dip αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
2 αβοκάντο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 λεμόνι
¼ δέσμης κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το εξωτερικό τις ντομάτας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και τα βάζουμε όλα στο μπολ. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το ένα λεμόνι και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαριναρισμένες με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό και λεμόνι.
- Ψήνονται στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και σερβίρονται με μια κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο.
- Η σάλτσα αβοκάντο περιέχει ντομάτες, κόκκινο κρεμμύδι και κόλιανδρο για δροσερή γεύση.
- Η συνταγή απαιτεί προετοιμασία των υλικών και μαρινάρισμα για 3 με 4 ώρες.
