Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό με κολοκυθάκια και τυριά, ιδανικό για ένα ιδιαίτερο κέικ με αλμυρή γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κολοκυθάκια, δυόσμο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλεύρι και αυγά.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στύψιμο των κολοκυθιών, το ανακάτεμα των υλικών και το ψήσιμο του μείγματος σε προθερμασμένο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ που μπορεί να σερβιριστεί χλιαρό ή κρύο, προσφέροντας μια μοναδική γεύση που συνδυάζει την αλμυρότητα των τυριών με τη φρεσκάδα του δυόσμου.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
3 µέτρια κολοκυθάκια
2 κουταλιές πολύ ψιλοκοµµένο φρέσκο δυόσµο
200 γρ. φέτα, θρυµµατισµένη
½ φλ. τριµµένο κεφαλοτύρι
1 ½ φλ. αλεύρι
10 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές γάλα (ολόπαχο)
3 κοφτά κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
4 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και αλεύρι για τη φόρµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε ψιλό σουρωτήρι. Τα κρατάτε για ½ ώρα να κατεβάσουν το νερό τους και τα στύβετε. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180οC, βουτυρώνετε και αλευρώνετε µια µακρόστενη φόρµα για κέικ. Κοσκινίζετε (ή αναµιγνύετε) το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε σε ένα µπολ τα αβγά µε 2 πρέζες αλάτι µέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε µέσα τµηµατικά το λάδι, το γάλα, το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και µπόλικο πιπέρι. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα τα κολοκυθάκια, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και τον δυόσµο.
Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 1 περίπου ώρα, µέχρι που ένα σουβλάκι που θα µπήξετε στο κέντρο του, να βγαίνει στεγνό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στη φόρµα για 10 λεπτά πριν το ξεφορµάρετε. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κολοκυθάκια, δυόσμο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλεύρι και αυγά.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει τρίψιμο, στύψιμο κολοκυθιών και ανακάτεμα των υλικών.
- Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
- Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο με μοναδική γεύση από την αλμυρότητα των τυριών και τη φρεσκάδα του δυόσμου.
