Τρίφλ του Μαύρου Δάσους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό, το Τρίφλ του Μαύρου Δάσους. Αρχικά, αναμειγνύονται τα ξηρά υλικά όπως το αλεύρι, το κακάο και το baking powder, ενώ παράλληλα χτυπιούνται το βούτυρο, τα αυγά και ο καφές εσπρέσο.

Τα δύο μείγματα ενώνονται και ψήνονται σε τρία ταψάκια. Αφού κρυώσουν, τα κέικ αλείφονται με κονιάκ και στρώνονται σε δοχείο, εναλλάξ με κρέμα γάλακτος, κεράσια και σοκολάτα.

Το γλυκό ολοκληρώνεται με διακόσμηση από κρέμα και κερασάκια, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής Μιτσίδη

100 γρ. κακάο

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

200 γρ. ζάχαρη

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

3 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

150 ml καφέ εσπρέσο

½ φλ. κονιάκ καλής ποιότητας

350 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. πάστα ή εσάνς βανίλιας

200 γρ. κατεψυγμένα κεράσια (ή μία μεγάλη κονσέρβα γλυκό βύσσινο) και 7-8 κερασάκια για το στόλισμα

1 φλ. ξίσμα ή φλίδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το baking powder και τα κοσκινίζουμε μαζί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε ελαφρά σε μίξερ το βούτυρο με τα αυγά και το εσπρέσο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και συνεχίζουμε να κτυπάμε ελαφριά για  1 λεπτό περίπου.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια των 20 εκατοστών. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς. Τα αλείφουμε με το κονιάκ με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.

Βάζουμε σε δοχείο γυάλινο για trifle το ένα κέικ και πάνω από αυτό το ⅓ της κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε το ⅓ από τα κερασάκια και λίγα ξίσματα σοκολάτας (ή τριμμένη σοκολάτα). Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις στο ίδιο μοτίβο, κρατώντας λίγη κρέμα, κερασάκια και σοκολάτα για τη διακόσμηση. Στο πάνω μέρος διακοσμούμε με λίγη  τριμμένη σοκολάτα, περιμετρικά βάζουμε με κορνέ ροζέτες από κρέμα και πάνω από αυτές βάζουμε κερασάκια.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για το Τρίφλ του Μαύρου Δάσους περιλαμβάνει ψήσιμο τριών στρωμάτων κέικ με κακάο και εσπρέσο.
  • Τα κέικ αλείφονται με κονιάκ και στρώνονται εναλλάξ με κρέμα γάλακτος, κεράσια και σοκολάτα.
  • Η διακόσμηση περιλαμβάνει κρέμα, κερασάκια και τριμμένη σοκολάτα για εντυπωσιακή εμφάνιση.
  • Το γλυκό προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία με πλούσιες γεύσεις σοκολάτας και φρούτων.
Διαβάστε επίσης

Κέικ μπανάνας με καραμέλα και βανίλια παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια, δημιουργία του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου. Η συνταγή, με χαμηλή δυσκολία, απαιτεί λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας. Το...

Γλυκές τρούφες με βρώμη

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη συνταγή για γλυκές τρούφες με βρώμη, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως βρώμη, βανίλια, σιρόπι αγαύης, μαύρη σοκολάτα, γάλα βρώμης και αλεσμένα...

Γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Στο άρθρο παρουσιάζεται μια συνταγή για γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο από τον Παντελή Σοφοκλέους. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γαρίδων και το μαρινάρισμά τους με...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: 36 κορυφαία εστιατόρια τιμήθηκαν ως τα καλύτερα της Κύπρου

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025», που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», τιμήθηκαν 36 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου. Η εκδήλωση αναδεικνύει τα...

Μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα

Η συνταγή του σεφ Λούη Παπαγεωργίου για μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα αποτελείται από στρώσεις σφολιάτας γεμισμένες με μια πλούσια κρέμα μαστίχας, που παρασκευάζεται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι και...

Μπύρα με κοτόπουλο

Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο,...

Κρέμα Αναρρόφησης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά...

Κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ, δημιουργία της Χριστίνας Χριστοφή. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι, και...

Ψυγείου μπισκοτάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα

Η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει ψητά σπαράγγια και ντοματίνια με κρουτόν ψωμιού και τριμμένη φέτα. Η βινεγκρέτ, που...

Clean Eating: Η διατροφική μόδα που ήρθε για να μείνει

Το Clean Eating είναι μια διατροφική τάση που προωθεί την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων, αποφεύγοντας τα προϊόντα με πρόσθετα και συντηρητικά. Παρουσιάζεται ως τρόπος ζωής που υπόσχεται υγεία και...

Αστέριος Κουστούδης: Γνωρίστε τον πολυβραβευμένο σεφ που θα δημιουργήσει στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου!

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, γνωστός για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των πιάτων του. Ως executive chef στα πολυτελή ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία»...

Μουσακάς με απλή μπεσαμέλ

Ο μουσακάς, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα με καταγωγή από την Ανατολή, αποκτά μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή με απλή μπεσαμέλ. Η συνταγή περιλαμβάνει στρώσεις από ψημένες μελιτζάνες,...

Τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα digestive και καρυδόψιχα, μέχρι την καραμέλα και το μείγμα του...

Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Για τη μους χρησιμοποιούνται αναρή, στραγγιστό γιαούρτι και αγγουράκια...

Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα,...

Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή,...

Ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα

Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι...

Ριζότο με πράσινη πινελιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό...

Γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Τα βασικά συστατικά για το μπράουνι είναι αυγά, καστανή ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ