Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά θρυμματίζονται.
Στη συνέχεια, το ανθότυρο αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργηθεί μια κρέμα. Η σύνθεση της κρέμας τοποθετείται σε στρώσεις με τα φύλλα κρούστας, και ολοκληρώνεται με γαρνίρισμα από σπασμένα καρύδια.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
400 γρ. ανθότυρο ζερζέκκις
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. ροδόσταγμα
1/4 φλ. καρύδια σπασμένα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε κάπως τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν,περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ σπάζουμε την αναρή με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την κρέμα, το ροδόσταγμα, την κανέλα, τηζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε με μίξερ να γίνει σαν κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε τημισή κρέμα. Ξανά φύλλα, κρέμα και τέλος φύλλα.
Γαρνίρουμε με τα σπασμένα καρύδια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια.
- Τα φύλλα κρούστας ψήνονται και θρυμματίζονται πριν την ανάμιξη με την κρέμα.
- Το ανθότυρο αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργηθεί κρέμα που τοποθετείται σε στρώσεις με τα φύλλα.
- Η κρέμα αναρρόφησης ολοκληρώνεται με γαρνίρισμα από σπασμένα καρύδια.
