Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας.
Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα, καθώς και τη διαδικασία παρασκευής.
Η εκτέλεση περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών για να δημιουργηθεί μια ζύμη, η οποία στη συνέχεια πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά, δημιουργώντας νόστιμα και αρωματικά μπισκότα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
20 γρ. φλούδα λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 κροκάδια
260 γρ. αλεύρι φαρίνα
55 γρ. παπαρουνόσπορο
½ κουταλάκι αλάτι
½ μπείκινγκ πάουντερ
200 γρ. αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα λεμονιού με την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάτε τη λεμονάτη ζάχαρη στο μίξερ με τη βανίλια και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Χτυπάτε καλά να αφρατέψουν και προσθέτετε τα κροκάδια. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το αλεύρι με τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα αμύγδαλα. Χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη για μπισκότα.
Φτιάχνετε μπαλίτσες με το μίγμα στο μέγεθος ενός καρυδιού. Πατάτε τις μπαλίτσες λίγο ώστε να γίνουν λίγο πιο φλατ (όχι πολύ). Τις βάζετε σε ταψί στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε τα μπισκοτάκια στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα.
- Η διαδικασία ξεκινά με την ανάμειξη της φλούδας λεμονιού με ζάχαρη και συνεχίζεται με την προσθήκη των υπολοίπων υλικών για να σχηματιστεί ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες που πατάμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.
