Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή, τα οποία αναμειγνύονται και αφήνονται στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Το μπισκότο αποτελείται από λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και κονιάκ, που ανακατεύονται και απλώνονται σε ταψί. Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα, μέλι και φρέσκο δυόσμο.

Ο Δημήτρης Λαζάρου υπογράφει τη συνταγή, προσφέροντας μια γευστική πρόταση με παραδοσιακές πινελιές.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
Για τη µους:
500 γρ. γιαούρτι, 100 γρ. µέλι
50 γρ. κρέµα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη, 500 γρ. αναρή
Για το µπισκότο:
200 γρ. βούτυρο λιωµένο, ζάχαρη
500 γρ. ξηρούς καρπούς αλεσµένους
Κονιάκ σφηνάκια (κατά προτίµηση)
Για το γαρνίρισµα:
αποξηραµένα φρούτα ψιλοκοµµένα
Λίγο µέλι
Φυλλαράκια από φρέσκο δυόσµο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε τη µους. Σ’ ένα µπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά µαζί, εκτός από την αναρή, την οποία προσθέτετε αφού οµοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε το ανακάτεµα µέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο µίγµα. Το αφήνετε σκεπασµένο στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ετοιµάζετε το µπισκότο: Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά και όταν γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα το απλώνετε καλά σε ένα ταψί.

∆ηµήτρης Λαζάρου

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αφράτη μους αναρής με υλικά όπως γιαούρτι, μέλι και κρέμα γάλακτος.
  • Το μπισκότο παρασκευάζεται με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα, μέλι και φρέσκο δυόσμο.
  • Η συνταγή υπογράφεται από τον Δημήτρη Λαζάρου με παραδοσιακές πινελιές.
Διαβάστε επίσης

Kantinaki: Ο μικρός αδελφός του «Kantina» στην Πινδάρου

Το Kantinaki, ο νέος χώρος στην Πινδάρου, αποτελεί τον μικρό αδελφό του γνωστού «Kantina» και προσφέρει υγιεινές επιλογές για πρωινό. Με την άφιξή του, εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας...

Η Blue Island μαζί με τη CYMEPA διοργάνωσαν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία του Λιμανιού Ζυγίου

Η Blue Island, σε συνεργασία με τη CYMEPA, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο λιμανάκι Ζυγίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας. Η...

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

Κρεμώδες Ρυζόγαλο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο παρουσιάζει τα κύρια είδη πιπεριού και τις εφαρμογές τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας την πολυμορφία και τη γευστική αξία του μπαχαρικού αυτού. Το μαύρο πιπέρι, το πιο κοινό,...

Αλμυρό τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός αλμυρού τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια, που συνδυάζει γεύσεις από τυριά, λαχανικά και μπαχαρικά. Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας τραγανής...

Πικάντικο ινδικό vegan τσίλι µε λαχανικά και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πικάντικο ινδικό vegan τσίλι με λαχανικά και καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας κονσέρβες μανιταριών, καλαμποκιού και αρακά με καρότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού, σκόρδου και τσίλι,...

Γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μια γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και κρεμμύδι με μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά...

Σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια

Η σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια αποτελεί μια θρεπτική και γευστική πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας. Η βάση της περιλαμβάνει κινόα, η οποία...

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ