Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να τις ψήσετε.
Παράλληλα, ετοιμάζετε πατάτες κομμένες σε φέτες, τις οποίες ψήνετε με ελαιόλαδο και αλάτι στο φούρνο. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις τσιπούρες πάνω από τις πατάτες, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και πάπρικα, προσθέτετε ντοματίνια και ψήνετε μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.
Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρετε.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
1 κιλό τσιπούρες (ολόκληρες)
30γρ ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
150γρ ντοματίνια
1/2κ πατάτες
50γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις τσιπούρες και τις βάζετε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε ελαφρά και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε τα ψάρια στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσετε.
Ετοιμάζετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 1/2εκ. Βάζετε σε λεκάνη, ρίχνετε λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο και τινάζετε, έτσι ώστε οι πατάτες σας να λαδωθούν ομοιόμορφα.
Τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί – αν θέλετε καλύπτουμε προηγουμένως το ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στο θερμογκρίλ (συνδυασμός φούρνου με αέρα και γκριλ), σε θερμοκρασία 160 βαθμούς Κελσίου για 25’ περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες. Αλείβετε τα ψάρια με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα. Βάζετε τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια και ψήνετε για περίπου 15’, μέχρι τα ψάρια να κοκκινίσουν ελαφρά.
Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε για 5’ και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με πάπρικα είναι εύκολη και νόστιμη.
- Οι τσιπούρες αλατίζονται και διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι το ψήσιμο.
- Οι πατάτες κόβονται σε φέτες, λαδώνονται και ψήνονται στο φούρνο.
- Τα ψάρια τοποθετούνται πάνω από τις πατάτες, ραντίζονται με πάπρικα και ελαιόλαδο, και ψήνονται με ντοματίνια.
