Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων.
Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και βανίλια, ενώ το ζελέ δημιουργείται από φρέσκα φρούτα, ζάχαρη, μέλι και χυμό ροδάκινου ή πορτοκαλιού.
Η χρήση ζελατίνης σε κάθε μέρος της συνταγής βοηθά στη σταθεροποίηση του επιδόρπιου, προσφέροντας ένα γευστικό και ελαφρύ γλυκό ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
60 ml νερό
1 φακελάκι ζελατίνη (10 γρ.)
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
85 γρ. μέλι
500 γρ. γιαούρτι σούπερ στραγγιστό
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Λίγο φυτικό λάδι για το άλειμμα της φόρμας
Για το ζελέ φρούτων:
60 ml νερό
1 φακελάκι ζελατίνη (10 γρ.)
1 ½ φλυτζάνι φρέσκα φρούτα σε καρεδάκια (νεκταρίνια, σταφύλια, φορμόζες κ.λπ.)
35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. μέλι
165 ml χυμό ροδάκινο ή πορτοκάλι
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με κρέμα και ζελέ φρούτων.
- Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και βανίλια.
- Το ζελέ δημιουργείται από φρέσκα φρούτα, ζάχαρη, μέλι και χυμό ροδάκινου ή πορτοκαλιού.
- Η ζελατίνη χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση του επιδόρπιου, καθιστώντας το ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες.
