Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο.

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη, σκόνη κάσταρντ, βούτυρο, αβγά και βανίλια, η συνταγή καθοδηγεί βήμα προς βήμα στη δημιουργία περίπου 50 κούκις.

Αφού αναμειχθούν τα υλικά και η ζύμη σχηματιστεί σε μπάλες, τα κούκις ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, προσφέροντας ένα γλυκό σνακ για κάθε στιγμή.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 50 περίπου):

3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ζαχαροπλαστικής)

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 φλ. κάσταρντ σε σκόνη (Custard Powder)

250 γρ. λιωμένο βούτυρο (χλιαρό, όχι ζεστό)

3 αβγά χτυπημένα μέχρι να σμίξουν

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

λίγο γάλα, αν χρειαστεί

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160⁰C και ντύνετε 2 ταψιά του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την σκόνη κάσταρντ σε ένα μπολ. Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και προσθέτετε μέσα τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια. Ύστερα, προσθέτετε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά το μίγμα και το ζυμώνετε μέχρι απορροφηθεί όλο το μίγμα του αλευριού και να μαζευτεί σε μια μπάλα. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτετε μέσα λίγο γάλα για να μαζευτεί σε μπάλα.

Παίρνετε γεμάτα κουταλάκια ζύμης και τα πλάθετε σε μπαλίτσες, τις συμπιέζετε ελαφρά για να γίνουν λίγο επίπεδες (όχι πολύ γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο) και τις απλώνετε αραιά πάνω στα ταψιά.

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα κούκις για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, εναλλάσσοντας τη θέση των ταψιών στα 10 λεπτά. Τα βγάζετε προσεχτικά πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν. Τα κούκις θα σφίξουν κρυώνοντας.   

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μισή ώρα.
  • Απαιτεί αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη, σκόνη κάσταρντ, βούτυρο, αβγά και βανίλια.
  • Τα κούκις πλάθονται σε μπάλες και ψήνονται στους 160°C για 15-20 λεπτά.
  • Αποτέλεσμα είναι περίπου 50 γλυκά κούκις που σφίγγουν αφού κρυώσουν.
Διαβάστε επίσης

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings

Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο...

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ