Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια.
Η εκτέλεση της συνταγής ξεκινά με το μαρινάρισμα των γαρίδων με το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το σκόρδο, ενώ ταυτόχρονα βράζονται τα μακαρόνια al dente. Τέλος, τα μακαρόνια ανακατεύονται με τις γαρίδες και σερβίρονται αμέσως, προσφέροντας ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 250γρ γαρίδες καθαρισμένες και ψημένες (χωρίς τα κεφάλια)
• 20γρ ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού πάπρικα γλυκιά
• Θαλασσινό αλάτι
• 250γρ μακαρόνια κοχύλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τις γαρίδες σε γυάλινη λεκάνη και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Ξεφλουδίζετε το σκόρδο, αφαιρείτε αν θέλετε τα φύτρα, το τρίβετε ή ψιλοκόβετε και προσθέτετε στις γαρίδες.
Ανακατεύετε, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μακαρόνια.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι το σημείο al dente. Σουρώνετε και ανακατεύετε μαζί με τις γαρίδες.
Σερβίρετε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια.
- Οι γαρίδες μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα και σκόρδο πριν το μαγείρεμα.
- Τα μακαρόνια βράζονται al dente και αναμειγνύονται με τις μαριναρισμένες γαρίδες.
- Το πιάτο σερβίρεται αμέσως, προσφέροντας ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
