Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το άλειμμα των φύλλων γίνεται με βούτυρο, καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Τα φύλλα κρούστας γεμίζονται με το μείγμα της γέμισης, τυλίγονται σε σχήμα σαλιγκαριού και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Η μηλόπιτα σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα, και μπορεί να ξαναγίνει τραγανή με μια αναθέρμανση στο φούρνο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• 7 φύλλα κρούστας
• ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
• κανέλα για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
• 3 (600γρ.) κόκκινα μήλα Royal Gala ή Red Delicious Marlene κομμένα σε κυβάκια
• 2/3 φλ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
• 1 φλ. σταφίδες ξανθές
• 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλιά κανέλα
• ½ φλ. φρυγανιά (γαλέτα)
Για το άλειμμα των φύλλων
• ½ φλ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
• ½ φλ. καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλιά κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα για το άλειμμα των φύλλων.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Για τα φύλλα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας σας, ραντίζετε με βούτυρο. Πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και της κανέλας.

Σκορπάτε από πάνω 3-4 κουταλιές από τη γέμιση με τα μήλα. Τυλίγετε το φύλλο κρούστας, το
στριφογυρίζετε και το τυλίγετε σαν σαλιγκάρι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζετε τη μηλόπιτα στο ταψί και πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης – κανέλας. Ψήνετε στον
προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη μηλόπιτα ζεστή πασπαλίζοντας αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν μα-
λακώσουν οι μηλόπιτες σας, μπορείτε να τις ξανακάνετε τραγανές αν τις ξαναζεστάνετε στο
φούρνο.

Συνοπτικά

  • Η μηλόπιτα παρασκευάζεται με κόκκινα μήλα, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα σε φύλλα κρούστας.
  • Το άλειμμα των φύλλων γίνεται με λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Τα φύλλα κρούστας τυλίγονται σε σχήμα σαλιγκαριού και ψήνονται στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Η μηλόπιτα σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κανέλα, και μπορεί να ξαναγίνει τραγανή με αναθέρμανση.
Διαβάστε επίσης

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

Σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Η σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό είναι μια γευστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρωματικά υλικά όπως ντοματίνια, ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Η διαδικασία ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ