Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί με μια κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.

Παράλληλα, ετοιμάζεται μια σος από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς, ενώ το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία. Η συνταγή συνδυάζει γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για το βοδινό φιλέτο:

150 γρ. βοδινό φιλέτο Black Angus

Λίγο ελαιόλαδο

Για την κρούστα µαϊντανού :

1 αβγό

2 φέτες ψωµί του τοστ

20 ml  ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

30 γρ. µαϊντανό µόνον τα φύλλα

Για τη σος µόρελς:

Ζωµό βοδινού

Κρασί  ή κονιάκ

Γαλλική µουστάρδα

20 γρ. µανιτάρια µόρελς

Κορν φλάουερ

Για το µους από παντζάρι:

Παντζάρια βρασµένα

αλάτι, πιπέρι

Λίγη Κουµανταρία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιµάζετε το βοδινό φιλέτο: Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο, το σοτάρετε µε λίγο ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι για να «θωρακιστεί». Το καλύπτετε µε την κρούστα µαϊντανού και το ψήνετε στους 200οC για 15 λεπτά.

Eτοιµάζετε την κρούστα µαϊντανού: Σε ένα µπολ χτυπάτε το αβγό, τρίβετε τις φέτες του ψωµιού του τοστ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα του µαϊντανού ψιλοκοµµένα. Τα ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα.

Ετοιµάζετε τη σος: Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζωµό βοδινού, το κρασί  ή το κονιάκ, τη γαλλική µουστάρδα και τα µανιτάρια µόρελς και τα αφήνετε να βράσουν καλά, µέχρι να µειωθεί στο µισό. Τη «δένετε» µε κορν φλάουερ και σερβίρετε µαζί µε το φιλετάκι.

Ετοιµάζετε το µους από παντζάρι: Βράζετε τα παντζάρια, τα αλέθετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη Κουµανταρία. Τα ανακατεύετε όλα καλά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα και το σερβίρετε στο πιάτο. Βάζετε από πάνω το φιλέτο µε την κρούστα µαϊντανού και το συνοδεύετε µε τη σος από µανιτάρια µόρελς.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.
  • Η σος αποτελείται από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς.
  • Το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία για πιο εκλεπτυσμένη γεύση.
  • Η συνταγή συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό γεύμα.
Διαβάστε επίσης

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

Σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Η σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό είναι μια γευστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρωματικά υλικά όπως ντοματίνια, ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Η διαδικασία ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ