Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί με μια κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.
Παράλληλα, ετοιμάζεται μια σος από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς, ενώ το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία. Η συνταγή συνδυάζει γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο γεύμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για το βοδινό φιλέτο:
150 γρ. βοδινό φιλέτο Black Angus
Λίγο ελαιόλαδο
Για την κρούστα µαϊντανού :
1 αβγό
2 φέτες ψωµί του τοστ
20 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
30 γρ. µαϊντανό µόνον τα φύλλα
Για τη σος µόρελς:
Ζωµό βοδινού
Κρασί ή κονιάκ
Γαλλική µουστάρδα
20 γρ. µανιτάρια µόρελς
Κορν φλάουερ
Για το µους από παντζάρι:
Παντζάρια βρασµένα
αλάτι, πιπέρι
Λίγη Κουµανταρία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eτοιµάζετε το βοδινό φιλέτο: Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο, το σοτάρετε µε λίγο ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι για να «θωρακιστεί». Το καλύπτετε µε την κρούστα µαϊντανού και το ψήνετε στους 200οC για 15 λεπτά.
Eτοιµάζετε την κρούστα µαϊντανού: Σε ένα µπολ χτυπάτε το αβγό, τρίβετε τις φέτες του ψωµιού του τοστ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα του µαϊντανού ψιλοκοµµένα. Τα ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα.
Ετοιµάζετε τη σος: Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζωµό βοδινού, το κρασί ή το κονιάκ, τη γαλλική µουστάρδα και τα µανιτάρια µόρελς και τα αφήνετε να βράσουν καλά, µέχρι να µειωθεί στο µισό. Τη «δένετε» µε κορν φλάουερ και σερβίρετε µαζί µε το φιλετάκι.
Ετοιµάζετε το µους από παντζάρι: Βράζετε τα παντζάρια, τα αλέθετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη Κουµανταρία. Τα ανακατεύετε όλα καλά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα και το σερβίρετε στο πιάτο. Βάζετε από πάνω το φιλέτο µε την κρούστα µαϊντανού και το συνοδεύετε µε τη σος από µανιτάρια µόρελς.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.
- Η σος αποτελείται από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς.
- Το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία για πιο εκλεπτυσμένη γεύση.
- Η συνταγή συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό γεύμα.
