Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ενώ σε άλλο μπολ συνδυάζουμε τα στερεά.
Αφού ενώσουμε τα δύο μείγματα, ψήνουμε το κέικ και παράλληλα ετοιμάζουμε ένα πορτοκαλένιο σιρόπι. Μόλις ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με το σιρόπι και αφήνεται να ξεκουραστεί πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 αυγά
150 γρ. λάδι
70 γρ. γάλα
70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
200 γρ. γιαούρτι
2 φλιτζάνια Σιμιγδάλι Ψιλό Μιτσίδη
1 φλιτζάνι Φαρίνα «00» Μιτσίδη
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/3 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να αρωματιστεί. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 30-40 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και σιγοβράζοντας για 15 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, βγάζουμε τρύπες στην επιφάνεια του με ένα ξυλάκι και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το κόψουμε.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει την παρασκευή ενός πορτοκαλένιου κέικ με σιμιγδάλι, συνδυάζοντας υγρά και στερεά υλικά.
- Το κέικ ψήνεται σε βουτυρωμένο ταψί στους 170°C για 30-40 λεπτά.
- Ετοιμάζεται πορτοκαλένιο σιρόπι που σιγοβράζει για 15 λεπτά και περιχύνεται στο κέικ.
- Το κέικ αφήνεται να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
