Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και, προαιρετικά, σπόρους κολοκύθας ή ηλιόσπορους.
Το dressing αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο, μέλι ή σιρόπι αγαύης και μουστάρδα Dijon, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή να διατηρηθεί στο ψυγείο για πιο δροσερή γεύση, ενώ η προσθήκη φρέσκιας παρμεζάνας ή φέτας μπορεί να ενισχύσει τη γεύση της.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. φύλλα kale, χωρίς κοτσάνια, ψιλοκομμένα
1 φλ. ρόκα
½ φλ. σπόρους ροδιού
¼ φλ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
2 κ.σ. σπόρους κολοκύθας ή ηλιόσπορους (προαιρετικά)
1 κ.γ. σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα
Για το dressing:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο
1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τη ρόκα και το kale. Στεγνώστε τα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν το kale είναι σκληρό, κάντε του ένα ελαφρύ μασάζ με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τους σπόρους ροδιού, τα αμύγδαλα, τους σπόρους κολοκύθας και το σουσάμι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά για πιο δροσερό αποτέλεσμα.
Συμβουλή: Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγη φρέσκια παρμεζάνα ή φέτα τρίμμα.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα περιλαμβάνει ρόκα, kale, ρόδι και καβουρδισμένα αμύγδαλα, με την επιλογή προσθήκης κολοκυθόσπορων.
- Το dressing αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα Dijon, με αλάτι και πιπέρι.
- Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί άμεσα ή να διατηρηθεί στο ψυγείο για πιο δροσερή γεύση.
- Η προσθήκη παρμεζάνας ή φέτας ενισχύει τη γεύση της σαλάτας.
