Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο.

Η σαλάτα περιλαμβάνει επίσης φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιαντρο και δυόσμο, καθώς και ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι. Η αραβική πίτα ψήνεται με ελαιόλαδο και σουσάμι για ένα τραγανό συνοδευτικό.

Τέλος, η σαλάτα ολοκληρώνεται με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ταχίνι, μέλι και χυμό λεμονιού, προσφέροντας μια ισορροπημένη και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα πικάντικα ρεβίθια:

150 γρ. ρεβύδια χονδρά Μιτσίδης

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι αλάτι

1 ½ κουταλάκι κύμινο

1 ½ κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:

1 πίτα αραβική

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές σουσάμι

1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ντοματίνια μοιρασμένα

1 κρεμμύδι κόκκινο, σε λεπτές ροδέλες

Για το ντρέσινγκ:

60 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές ταχίνι ακατέργαστο

2 κουταλιές μέλι

60 ml χυμό λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια, σε άφθονο κρύο νερό στο οποίο έχετε βάλει τη μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε άφθονο νερό που κοχλάζει, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά όχι να λιώσουν.

Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα απλώνετε σε μια πετσέτα κουζίνας και καλύπτετε με μια άλλη. Τρίβετε καλά τα ρεβύθια ώστε να στεγνώσουν καλά και να φύγει η φλούδα τους. Αν μείνει φλούδα σε κάποια δεν πειράζει. Τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και τα απλώνετε σε ένα ταψί φούρνου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ψήνετε τα ρεβύθια για 10 λεπτά. Τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μισό μείγμα μπαχαρικών. Τα βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C. Μοιράζετε την αραβική πίτα και την αλείβετε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και το θυμάρι. Ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να είναι τραγανή.

Για να συναρμολογήσετε τη σαλάτα, αναμειγνύετε τον κόλιαντρο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα ντοματίνια, και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Θρυμματίζετε λίγη από την πίτα και την προσθέτετε. Προσθέτετε 2 κουταλιές από το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα ρεβύθια και επιπλέον θρυμματισμένη πίτα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε .

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή σαλάτας με φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό, τα οποία μαρινάρονται και ψήνονται στον φούρνο.
  • Η σαλάτα περιλαμβάνει φρέσκα μυρωδικά, ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι, ενώ συνοδεύεται από τραγανή αραβική πίτα με σουσάμι και ελαιόλαδο.
  • Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ταχίνι, μέλι και χυμό λεμονιού, προσφέροντας ισορροπημένη και γευστική εμπειρία.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των συστατικών και τη συναρμολόγηση της σαλάτας.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ