Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε αυγό και βανίλια και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, κοσκινίζετε το αλεύρι με κορν φλάουερ, αλάτι και μαγειρική σόδα, προσθέτοντας τα στο μείγμα μαζί με κομμάτια σοκολάτας. Αν το μείγμα είναι μαλακό, το αφήνετε στο ψυγείο. Διαμορφώνετε μικρές μπάλες ζύμης, τις αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα και μετά τις ψήνετε για 10-11 λεπτά.
Τα μπισκότα φαίνονται ωμά όταν βγαίνουν από τον φούρνο, αλλά σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 125 γρ βούτυρο ανάλατο
• 100 γρ καστανή ζάχαρη
• 115 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
• 200 γρ αλεύρι φαρίνα
• 1 κουταλάκι κορν φλάουαρ
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
• 300 γρ chocolate chips
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Κτυπήστε το βούτυρο με τα δύο ήδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και κτυπήστε να αναμειχθούν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κορν φλάουαρ, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα και κτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέστε τα chococlate chips και ανακατέψτε.
Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν μπορείτε να πλάσετε μπαλίτσες, τότε βάλτε το λίγη ώρα στο ψυγείο.
Αν είναι οκ, πλάθετε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού. Μεταφέρετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τις βάλετε και στην κατάψυξη και να ψήσετε μπισκοτάκια κατευθείαν από την καταψυξη.
Όταν περάσει μια ώρα τοποθετείτε αραιά τις μπαλίτσες σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 10-11 λεπτά.
Τα μπισκότα θα σας φανούν ωμά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν. Έτσι, μην τα ψήσετε περισσότερη ώρα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ανάμιξη βουτύρου και ζάχαρης, προσθήκη αυγού και βανίλιας, και στη συνέχεια αλεύρι με κορν φλάουρ, αλάτι και σόδα.
- Αν το μείγμα είναι μαλακό, τοποθετείται στο ψυγείο πριν πλάσετε μπάλες ζύμης.
- Οι μπάλες ζύμης ψύχονται για μία ώρα και ψήνονται για 10-11 λεπτά στους 175 βαθμούς.
- Τα μπισκότα φαίνονται ωμά όταν βγαίνουν από τον φούρνο αλλά σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.
