Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, ελαιόλαδο, αυγό, ξίδι ή χυμό λεμονιού, μαϊντανό και ρίγανη.

Αφού ζυμωθούν και αφεθούν να δέσουν οι γεύσεις, οι κεφτέδες ψήνονται στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται με ζεστές πίτες, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και σαλάτα από ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο, με φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. κιμά χοιρινό (ή αρνίσιο, αν προτιμάτε πιο πλούσια γεύση)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

4 πίτες για γύρο ή αραβικές πίτες

4 μέτριες πατάτες, τηγανητές

1 φλ. τζατζίκι

Ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο για σαλάτα

Λεμόνι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά των κεφτέδων. Ζυμώστε καλά για 5–6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα. Πλάστε στρογγυλούς ή ελαφρώς πεπλατυσμένους κεφτέδες (περίπου 60–70 γρ. ο καθένας).

Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ. Ψήστε τους κεφτέδες για 5–6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμεροί στο εσωτερικό. Αν θέλετε, μπορείτε να τους ψεκάσετε με λίγο ελαιόλαδο ή να τους αλείψετε με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ζεστάνετε τις πίτες στη σχάρα ή στο τηγάνι. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες, τη σαλάτα και το τζατζίκι.

Συνοδέψτε με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κεφτέδες από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, ελαιόλαδο, αυγό, ξίδι ή χυμό λεμονιού, μαϊντανό και ρίγανη.
  • Οι κεφτέδες ζυμώνονται, αφήνονται να δέσουν οι γεύσεις και ψήνονται στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται με ζεστές πίτες, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και σαλάτα από ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο.
  • Το πιάτο γαρνίρεται με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό για επιπλέον άρωμα και γεύση.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ