Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, ελαιόλαδο, αυγό, ξίδι ή χυμό λεμονιού, μαϊντανό και ρίγανη.

Αφού ζυμωθούν και αφεθούν να δέσουν οι γεύσεις, οι κεφτέδες ψήνονται στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται με ζεστές πίτες, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και σαλάτα από ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο, με φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. κιμά χοιρινό (ή αρνίσιο, αν προτιμάτε πιο πλούσια γεύση)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

4 πίτες για γύρο ή αραβικές πίτες

4 μέτριες πατάτες, τηγανητές

1 φλ. τζατζίκι

Ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο για σαλάτα

Λεμόνι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά των κεφτέδων. Ζυμώστε καλά για 5–6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα. Πλάστε στρογγυλούς ή ελαφρώς πεπλατυσμένους κεφτέδες (περίπου 60–70 γρ. ο καθένας).

Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ. Ψήστε τους κεφτέδες για 5–6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμεροί στο εσωτερικό. Αν θέλετε, μπορείτε να τους ψεκάσετε με λίγο ελαιόλαδο ή να τους αλείψετε με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ζεστάνετε τις πίτες στη σχάρα ή στο τηγάνι. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες, τη σαλάτα και το τζατζίκι.

Συνοδέψτε με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κεφτέδες από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, ελαιόλαδο, αυγό, ξίδι ή χυμό λεμονιού, μαϊντανό και ρίγανη.
  • Οι κεφτέδες ζυμώνονται, αφήνονται να δέσουν οι γεύσεις και ψήνονται στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται με ζεστές πίτες, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και σαλάτα από ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, μαρούλι και κόκκινο λάχανο.
  • Το πιάτο γαρνίρεται με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό για επιπλέον άρωμα και γεύση.
Διαβάστε επίσης

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ,...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ