Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε την κρέμα με τυρί κρέμα, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος, και πώς να την απλώσετε πάνω στη βάση.

Το γλυκό πρέπει να παγώσει στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν προστεθεί η επικάλυψη από γέμιση φραγκοστάφυλου. Τέλος, το cheesecake σερβίρεται αφού έχει παγώσει καλά και αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Διαβάστε παρακάτω

Για τη βάση
1 συσκευασία (325γρ.) μπισκότα digestive
1/3 φλ. (85γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για την κρέμα
2 φλ. (500 γρ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά παγωμένη
2 συσκευασίες (500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη με βανιλλίνη Blossom
1/3 χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
1 συσκευασία (425γρ.) γέμιση φρούτου φραγκοστάφυλο Blossom

EKTEΛΕΣΗ
Για τη βάση: Σε ένα μπλέντερ ή food processor βάζουμε τα μπισκότα και αλέθουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν βραχούν καλά τα μπισκότα τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 24-25εκ. Πατάμε καλά με την ανάποδη μεριά του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση, να γίνει συμπαγής και να μην έχει κενά.

Βάζουμε τη φόρμα για ½ ώρα στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Για την κρέμα: Βάζουμε το τυρί κρέμα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη με βανιλλίνη και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να σφίξει το μίγμα, περίπου 3-4 λεπτά.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από μπισκότα και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει, περίπου 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση φρούτου φραγκοστάφυλο. Βάζυμε στο ψυγείο. Όταν σερβίρουμε χαράσσουμε γύρω – γύρω το cheesecake από τα τοιχώματα του ταψιού και ανοίγουμε τη φόρμα.
Φυλάσσουμε το cheesecake στο ψυγείο.

Συνοπτικά

  • Η βάση του cheesecake φτιάχνεται από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο.
  • Η κρέμα αποτελείται από τυρί κρέμα, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος και απλώνεται πάνω στη βάση.
  • Το γλυκό παγώνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν προστεθεί η επικάλυψη φραγκοστάφυλου.
  • Το cheesecake σερβίρεται καλά παγωμένο και αποθηκεύεται στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ