Λαχταριστή σοκολατόπιτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα σε σκόνη, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.

Η διαδικασία ξεκινά με το λιώσιμο της σοκολάτας και του βουτύρου με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεται με το χτύπημα των αβγών με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Τα δύο μίγματα ενώνονται και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο.

Η σοκολατόπιτα σερβίρεται με ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια γλυκιά απόλαυση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

150ml κρέµα γάλακτος

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% κακάο), σε κοµµάτια

200γρ. παγωµένο βούτυρο, ανάλατο

30 ml µαύρο ρούµι 

4 αβγά

350γρ. ζάχαρη

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60γρ. σοκολάτα σε σκόνη

1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. υγρή βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος να βράσει µαζί µε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύετε µέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα µπολ χτυπάτε ελαφρώς µε το σύρµα τα αβγά, το ρούµι, τη βανίλια µε τη ζάχαρη, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα ωραίο µίγµα. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σοκολάτα σκόνη, το µπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά.

Ενώνετε τα δύο µίγµατα ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί (στρογγυλό 24 εκ.). Ρίχνετε µέσα το µίγµα και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 15 – 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε µε ξύσµα σοκολάτας, πασπαλίζοντας µε ζάχαρη άχνη.

Γιώργος Ερωτοκρίτου

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, και μαύρο ρούμι.
  • Η διαδικασία ξεκινά με το λιώσιμο της σοκολάτας και του βουτύρου και συνεχίζεται με το χτύπημα των αβγών με τη ζάχαρη.
  • Τα δύο μίγματα ενώνονται και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Η σοκολατόπιτα σερβίρεται με ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια γλυκιά απόλαυση.
Διαβάστε επίσης

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια...

Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ