Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα σε σκόνη, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
Η διαδικασία ξεκινά με το λιώσιμο της σοκολάτας και του βουτύρου με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεται με το χτύπημα των αβγών με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Τα δύο μίγματα ενώνονται και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο.
Η σοκολατόπιτα σερβίρεται με ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια γλυκιά απόλαυση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
150ml κρέµα γάλακτος
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% κακάο), σε κοµµάτια
200γρ. παγωµένο βούτυρο, ανάλατο
30 ml µαύρο ρούµι
4 αβγά
350γρ. ζάχαρη
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. σοκολάτα σε σκόνη
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. υγρή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος να βράσει µαζί µε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύετε µέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα µπολ χτυπάτε ελαφρώς µε το σύρµα τα αβγά, το ρούµι, τη βανίλια µε τη ζάχαρη, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα ωραίο µίγµα. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σοκολάτα σκόνη, το µπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά.
Ενώνετε τα δύο µίγµατα ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί (στρογγυλό 24 εκ.). Ρίχνετε µέσα το µίγµα και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 15 – 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε µε ξύσµα σοκολάτας, πασπαλίζοντας µε ζάχαρη άχνη.
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, και μαύρο ρούμι.
- Η διαδικασία ξεκινά με το λιώσιμο της σοκολάτας και του βουτύρου και συνεχίζεται με το χτύπημα των αβγών με τη ζάχαρη.
- Τα δύο μίγματα ενώνονται και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Η σοκολατόπιτα σερβίρεται με ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια γλυκιά απόλαυση.