Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν, ενώ στη συνέχεια προστίθεται κουμανταρία για γεύση.
Τα πουγκιά βράζονται σε ζωμό λαχανικών και συνδυάζονται με τη σάλτσα μανιταριών, πριν σερβιριστούν με τριμμένη παρμεζάνα ή αναρή για επιπλέον γεύση. Η συνταγή είναι ιδανική για ένα γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Πουγκιά με 4 τυριά Μιτσίδη (4 Cheese Saccottini)
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
5 μεγάλα μανιτάρια άσπρα, κομμένα μέτρια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
1 κουταλιά εστραγκόν (tarragon)
½ φλ. κουμανταρία καλής ποιότητας
Τριμμένη παρμεζάνα ή ξηρή αναρή, για γαρνίρισμα
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το σκόρδο, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το εστραγκόν.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την κουμανταρία και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς να τα σκεπάσουμε, για περίπου 5-6 λεπτά και μέχρι να αρχίσει το αλκοόλ να εξατμίζεται. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα πουγκιά σε ζεστό νερό, αφού προσθέσουμε τον ζωμό λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να μην σπάσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριών. Εναλλακτικά, βάζουμε τη σάλτσα στη μέση της πιατέλας και τοποθετούμε συγυρισμένα τα πουγκιά μας γύρω-γύρω.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με την τριμμένη παρμεζάνα ή αναρή.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, δημιουργώντας έναν γευστικό συνδυασμό.
- Το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρονται σε βούτυρο, προστίθενται μανιτάρια και εστραγκόν, και ενισχύονται με κουμανταρία.
- Τα πουγκιά βράζονται σε ζωμό λαχανικών και σερβίρονται με τη σάλτσα μανιταριών και τριμμένο τυρί.
- Η συνταγή είναι ιδανική για ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.