Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μίας μαρινάδας από την προηγούμενη μέρα, όπου μαρινάρεται το καλαμάρι, και την επόμενη μέρα μαγειρεύεται μαζί με τη μαρινάδα.
Τα Rigatoni βράζονται με ζωμό λαχανικών και αναμειγνύονται με το καλαμάρι για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Ρικατόνι Μιτσίδη
700 γρ. καλαμάρι
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τριμμένη φρέσκια κιτρινόριζα (turmeric) ή σκόνη
2 κουταλιές Οyster sauce
2 κουταλιές Fish sauce
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε 1 κουταλιά κρύο νερό
1 φρέσκο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες (αφαιρούμε τα σπόρια του)
1/3 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς ετοιμάζουμε μία μαρινάδα με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το oyster sauce, το fish sauce, το τσίλι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντάς τα πολύ καλά. Κόβουμε το καλαμάρι και το προσθέτουμε στη μαρινάδα. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
Την επομένη, ψήνουμε σε κατσαρόλα το καλαμάρι μαζί με όλη τη μαρινάδα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Θα μας πάρει περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το corn flour, αφού πρώτα το ανακατέψουμε με το κρύο νερό.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα Rigatoni μας σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει τον ζωμό λαχανικών και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καλαμάρι ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει Rigatoni με σουπιά και αρώματα από πορτοκάλι, oyster και fish sauce για ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις.
- Η προετοιμασία περιλαμβάνει μαρινάρισμα του καλαμαριού αποβραδίς και μαγείρεμα με τη μαρινάδα την επόμενη μέρα.
- Τα Rigatoni βράζονται με ζωμό λαχανικών και ενσωματώνονται με το καλαμάρι για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
- Η μαρινάδα περιέχει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, κιτρινόριζα, ελαιόλαδο, oyster και fish sauce, τσίλι και καστανή ζάχαρη.