Γλυκό Πειρασμός Πάβλοβα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή του γλυκού Πάβλοβα, με αρώματα και γεύσεις από ανθόνερο και χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή μαρέγκας από ασπράδια αβγών, ξανθή ζάχαρη και αρωματικά, η οποία ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει κρούστα.

Στη συνέχεια, η μαρέγκα γεμίζεται με κρέμα από σαντιγί, γιαούρτι και ψιλοκομμένα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, και διακοσμείται με χαλεπιανά. Πρόκειται για ένα γλυκό με ιδιαίτερη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδανικό για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες γεύσεις.

Διαβάστε παρακάτω

Της Tonia Buxton

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αβγών

225 γρ. (1 φλ.) ξανθή ζάχαρη

2 κουταλιές ανθόνερο

6 κουταλιές ψιλοκοµµένα χαλεπιανά

1 συσκευασία τoυ ½ λίτρου κρέµα γάλακτος, χτυπηµένη σε µαλακή σαντιγί

2 γεµάτες κουταλιές γιαούρτι

250 γραµµάρια λουκούµια µε γεύση τριαντάφυλλο, ψιλοκοµµένα στο µπλέντερ

2 ολόκληρα χαλεπιανά για τη διακόσµηση του πιάτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα µπολ χτυπάτε τα ασπράδια µε το µίξερ µέχρι να πήξουν. Σταδιακά, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά µέχρι το µίγµα να γυαλίσει. Η µαρέγκα είναι έτοιµη όταν αναποδογυρίζετε το µπολ και παραµένει στη θέση της. Προσθέτετε 1 κουταλιά ροδόνερο και 4 κουταλιές ψιλοκοµµένα χαλεπιανά. Καλύπτετε ένα ταψί µε αντικολλητική λαδόκολλα απλώνοντας πρώτα ½ κουταλάκι µαρέγκα στο ταψί για να µην γλιστράει από τη θέση της η λαδόκολλα. Απλώνετε τη µαρέγκα σ’ ένα µεγάλο κύκλο (περίπου 20 εκατοστά) πάνω στην αντικολλητική λαδόκολλα και κάνετε ένα βαθούλωµα στο κέντρο (να γίνει σαν φωλιά). Την ψήνετε για 1 ώρα στους 140ο C ή στους 120ο C σε φούρνο µε αέρα. Όταν ψηθεί την αφήνετε για 1-2 ώρες περίπου να κρυώσει µέσα στο σβηστό φούρνο. Στο µεταξύ, σ’ ένα µπολ βάζετε το λουκούµι και το ανακατεύετε µε 1 κουταλιά ροδόνερο, τη σαντιγί και το γιαούρτι.

Απλώνετε την κρέµα στο κέντρο της µαρέγκας και την πασπαλίζετε µε τα υπόλοιπα χαλεπιανά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή Πάβλοβα περιλαμβάνει μαρέγκα από ασπράδια αβγών, ξανθή ζάχαρη και ανθόνερο, ψημένη σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Η μαρέγκα γεμίζεται με κρέμα από σαντιγί, γιαούρτι και ψιλοκομμένα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο.
  • Το γλυκό διακοσμείται με χαλεπιανά, προσφέροντας ιδιαίτερη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση.
  • Αποτελεί ιδανική επιλογή για λάτρεις των παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ