Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα.
Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται με αλεύρι, κακάο, baking powder, κανέλα και ζάχαρη, ενώ η σόδα διαλύεται σε μπράντι και χυμό λεμονιού. Αυτά τα υλικά αναμειγνύονται με λάδι και μαύρο τσάι και το μείγμα ψήνεται σε φόρμα.
Το γλυκό περιχύνεται με το κρύο σιρόπι και σερβίρεται κρύο, γαρνιρισμένο με φράουλες, μπράντι και ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
• 250 γρ. αλεύρι
• 50 γρ. κακάο
• 140 γρ. καρύδια
• 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό κανέλα
• 10 γρ. baking powder
• 150 γρ. ζάχαρη
• ½ κουταλάκι τσαγιού σόδα
• 50 γρ. µπράντι
• 20 γρ. χυµό λεµονιού
• 100 γρ. λάδι
• 150 γρ. µαύρο τσάι
Για το σιρόπι
• 150 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. νερό
• 1 ξύλο κανέλα
• 2 γαρύφαλλα
Για γαρνίρισµα
• Φράουλες
• Λίγο brandy
• Ελάχιστη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζουµε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε µέτρια φωτιά για 3’.
Κοπανίζουµε τα καρύδια λεπτά και τα ανακατεύουµε µε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την κανέλα και τη ζάχαρη.
Διαλύουµε τη σόδα στο µπράντι και το χυµό λεµονιού. Προσθέτουµε στο µείγµα των στεγνών υλικών µαζί µε το λάδι και το τσάι. Αδειάζουµε το µείγµα σε βουτυρωµένη κι αλευρωµένη φόρµα, διαστάσεων 20Χ20εκ.
Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Μόλις το βγάλουµε από τον φούρνο το περιλούζουµε µε το κρύο σιρόπι.
Σερβίρουµε κρύο, γαρνίροντας αν θέλουµε µε ψιλοκοµµένες φράουλες, ανακατεµένες µε λίγο µπράντι και ζάχαρη άχνη.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα.
- Τα καρύδια αναμειγνύονται με αλεύρι, κακάο, baking powder, κανέλα και ζάχαρη.
- Η σόδα διαλύεται σε μπράντι και χυμό λεμονιού και προστίθεται στο μείγμα με λάδι και μαύρο τσάι.
- Το γλυκό ψήνεται, περιχύνεται με κρύο σιρόπι και σερβίρεται κρύο με γαρνιτούρα από φράουλες, μπράντι και ζάχαρη άχνη.