Γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι, ιδανική για ένα γευστικό πρωινό σε μόλις 20 λεπτά.

Απλώνοντας τυρί κρέμα και μύρτιλα σε φέτες ψωμιού φόρμας, δημιουργείτε σάντουιτς που μουλιάζετε σε μίγμα αβγού με γάλα και κανέλα, πριν τα ροδίσετε σε βούτυρο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό και αρωματικό γαλλικό τοστ, το οποίο σερβίρεται με μέλι και επιπλέον μύρτιλα για γαρνίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

Ένα πρωινό ξύπνημα με υπέροχο και πεντανόστιμο πρόγευμα, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 2 άτομα)

4 φέτες ψωμί φόρμας (Sliced)

4 κοφτές κουταλιές τυρί κρέμα (Cream Cheese)

2 μικρές χούφτες μύρτιλα (Blueberries) + επιπλέον για γαρνίρισμα

2 slices bread

1 αβγό

½ κοφτό κουταλάκι κανέλα

1/4 φλ. γάλα

2 κοφτές κουταλιές βούτυρο

μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Απλώνετε από 1 κοφτή κουταλιά τυρί κρέμα στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και απλώνετε πάνω σε 2 φέτες από 1 μικρή χούφτα (1 κουταλιά) μύρτιλα. Τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες 2 φέτες (η πλευρά με το τυρί κρέμα πάνω από τα μύρτιλα) και συμπιέζετε ελαφρά με την παλάμη σας τα σάντουιτς να κλείσουν στεγανά. Τα κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε το αβγό με την κανέλα και το γάλα σε ένα μπολ και χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα για να σμίξουν. Το αδειάζετε σε ένα ρηχό ταψάκι και βάζετε μέσα τα σάντουιτς. Τα αφήνετε για ½-1 λεπτό να μουλιάσει το ψωμί, τα γυρίζετε προσεχτικά, τα μουλιάζετε και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε.

Λιώνετε σε μέτρια φωτιά 1 κοφτή κουταλιά βούτυρο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε μέσα το ένα σάντουιτς. Το αφήνετε να ροδίσει από τη μια πλευρά και το γυρίζετε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά. Το ψήνετε μέχρι να ροδίσει και το βγάζετε. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και ροδίζετε το δεύτερο σάντουιτς με τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρετε τα γαλλικά τοστ περιχύνοντάς τα με μέλι και γαρνίροντάς τα με επιπλέον μύρτιλα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για γαλλικό τοστ περιλαμβάνει κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι για ένα γευστικό πρωινό σε 20 λεπτά.
  • Οι φέτες ψωμιού γεμίζονται με τυρί κρέμα και μύρτιλα, μουλιάζονται σε μίγμα αβγού, γάλακτος και κανέλας και ροδίζονται σε βούτυρο.
  • Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και αρωματικό, σερβιρισμένο με μέλι και επιπλέον μύρτιλα.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για δύο άτομα.
Διαβάστε επίσης

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

Μπρουσκέτα με λούντζα και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Η διαδικασία...

Γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα, μια γευστική και θρεπτική πρόταση για το τραπέζι. Η διαδικασία ξεκινά με το μούλιασμα και...

Shakshuka με λουκάνικα από Φρανκφούρτη

Η συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής shakshuka, προσθέτοντας λουκάνικα Φρανκφούρτης για επιπλέον γεύση. Τα λουκάνικα σοτάρονται με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια, ενώ η φέτα προσθέτει μια...

Φυστικοβούτυρο μπράουνι απόλαυση

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπράουνι με επικάλυψη φυστικοβούτυρου, παρουσιάζοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα...

Γλυκό με βατόμουρα

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα. Η...

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα μαριναρισμένη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα. Η φέτα μαρινάρεται με ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι, καλυμμένη με ελαιόλαδο, και διατηρείται στο...

Η εξέλιξη του brunch: Από τη βικτωριανή Αγγλία στις σύγχρονες πόλεις

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, ξεκίνησε στη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ως χαλαρή εναλλακτική στο τυπικό αγγλικό πρωινό. Καθιερώθηκε το 1895 από τον Γκάι Μπέριντζερ...

Λαβράκι με άρωμα τζίντζερ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και...

Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους...

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

Τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φακές beluga και φιλέτα τσιπούρας, ενώ η μαρινάδα αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,...

Γλυκό σοκολατένιο κέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ