Πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται για τη μαρέγκα, τη σαντιγί και τη σάλτσα φρούτων, καθώς και τα βήματα για την προετοιμασία και το στήσιμο του γλυκού.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο της μαρέγκας, την παρασκευή της σαντιγί και το βράσιμο της σάλτσας φρούτων. Τέλος, η πάβλοβα συναρμολογείται με στρώσεις μαρέγκας, παγωτού βανίλιας, σαντιγί και γαρνίρεται με φρέσκα φρούτα του δάσους και τη σάλτσα.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
Για την πάβλοβα
4 ασπράδια
1 ¼ φλ. ζάχαρη
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά κορν φλάουαρ
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
Για τη σαντιγί
500γρ. φρέσκα κρέμα
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα των φρούτων του δάσους
1 φλ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, κόκκινα μούρα, κ.τλ)
1 φλ. νερό
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
Για το στήσιμο
Παγωτό βανίλιας
Διάφορα φρούτα του Δάσους
Βήματα

Ξεκινάτε απ’ την πάβλοβα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150οC.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και χρησιμοποιώντας ένα μολύβι κάνετε δύο κύκλους. Στο μίξερ τοποθετείτε το σύρμα. Στο μπολ του μίξερ βάζετε τα ασπράδια και τα κτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 1’. Στη συνέχεια βάζετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη. Μόλις η μαρέγκα γυαλίσει είναι έτοιμη. Τέλος βάζετε το ξύδι, το κορν φλάουερ και τη βανίλια. Μοιράζετε τη μαρέγκα στους δύο κύκλους πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα την απλώνετε ατημέλητα. Ψήνετε για 1 ώρα, στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο. Για τη σαντιγί βάζετε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αφρατέψει. Τέλος, φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τα μούρα και το νερό σε κατσαρόλα για να βράσουν για περίπου 5’. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύετε.

Περιμένετε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Διαλύετε σε 2 κουταλιές νερό το κορν φλάουερ και το περιχύνετε στα φρούτα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συναρμολογείτε βάζοντας τον ένα δίσκο μαρέγκας σε πιατέλα σερβιρίσματος, βάζετε στο κέντρο 3 scoops παγωτό βανίλια και 3 γενναίες κουταλιές απ’ την σαντιγί. Από πάνω βάζετε το δεύτερο δίσκο της μαρέγκας και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρούτα του δάσους και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τη συνταγή για πάβλοβα με μαρέγκα, σαντιγί και σάλτσα δασικών φρούτων.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ψήσιμο μαρέγκας, προετοιμασία σαντιγί και βράσιμο σάλτσας φρούτων.
  • Η πάβλοβα συναρμολογείται με στρώσεις μαρέγκας, παγωτό βανίλιας και γαρνίρεται με φρέσκα φρούτα και σάλτσα.
  • Τα υλικά περιλαμβάνουν ασπράδια, ζάχαρη, φρούτα του δάσους, κρέμα γάλακτος και βανίλια.
Διαβάστε επίσης

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

Μπρουσκέτα με λούντζα και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Η διαδικασία...

Γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα, μια γευστική και θρεπτική πρόταση για το τραπέζι. Η διαδικασία ξεκινά με το μούλιασμα και...

Shakshuka με λουκάνικα από Φρανκφούρτη

Η συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής shakshuka, προσθέτοντας λουκάνικα Φρανκφούρτης για επιπλέον γεύση. Τα λουκάνικα σοτάρονται με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια, ενώ η φέτα προσθέτει μια...

Φυστικοβούτυρο μπράουνι απόλαυση

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπράουνι με επικάλυψη φυστικοβούτυρου, παρουσιάζοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα...

Γλυκό με βατόμουρα

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα. Η...

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα μαριναρισμένη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα. Η φέτα μαρινάρεται με ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι, καλυμμένη με ελαιόλαδο, και διατηρείται στο...

Η εξέλιξη του brunch: Από τη βικτωριανή Αγγλία στις σύγχρονες πόλεις

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, ξεκίνησε στη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ως χαλαρή εναλλακτική στο τυπικό αγγλικό πρωινό. Καθιερώθηκε το 1895 από τον Γκάι Μπέριντζερ...

Λαβράκι με άρωμα τζίντζερ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και...

Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους...

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

Τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φακές beluga και φιλέτα τσιπούρας, ενώ η μαρινάδα αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,...

Γλυκό σοκολατένιο κέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ