Μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ξεκινά με το ψήσιμο των μελιτζανών σε φέτες, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, παρασκευάζεται μια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και ελαιόλαδο, ενώ η γέμιση αποτελείται από φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και χαλίτζια ή φέτα. Τα ρολά συναρμολογούνται τοποθετώντας τη γέμιση σε φέτες μελιτζάνας, οι οποίες τυλίγονται και ψήνονται ξανά με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο πιάτο που σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες (στρογγυλές)

70 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

1 κιλό ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι

30 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

30 γρ. μαϊντανό

200 γρ. χαλίτζια ή φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Τις στρώνουμε σε ρηχό ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τις αλείβουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα (grill), σε μέτρια θερμοκρασία για 30’. Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15’ – θα έχουν ροδίσει και από τις 2 μεριές. Τις βάζουμε σε πιάτο και τις καλύπτουμε με μεμβράνη (με αυτό τον τρόπο θα μείνουν μαλακές και ευλύγιστες).

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες (τριμμένες), αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 10’- 15’, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μαζί με τα χαλίτζια (ή τη φέτα), τα οποία έχουμε λιώσει με πιρούνι.

Συναρμολογούμε ως εξής: σε ένα ταψί φούρνου απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας. Παίρνουμε μία φέτα μελιτζάνας, βάζουμε στη μια άκρη 1 κουταλιά σούπας γέμιση και τυλίγουμε. Τοποθετούμε στο ταψί και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλες τις μελιτζάνες. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με όση γέμιση έχει περισσέψει.

Ψήνουμε σε grill – σχάρα και μέτρια θερμοκρασία για 10-15’, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κομματάκια χαλίτζια.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο μελιτζανών σε φέτες και παρασκευή σάλτσας ντομάτας με κρεμμύδι.
  • Η γέμιση αποτελείται από φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και χαλίτζια ή φέτα.
  • Τα μελιτζανορολά τυλίγονται με τη γέμιση και ψήνονται ξανά με σάλτσα ντομάτας.
  • Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
Διαβάστε επίσης

Μπρουσκέτα με λούντζα και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Η διαδικασία...

Γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα, μια γευστική και θρεπτική πρόταση για το τραπέζι. Η διαδικασία ξεκινά με το μούλιασμα και...

Shakshuka με λουκάνικα από Φρανκφούρτη

Η συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής shakshuka, προσθέτοντας λουκάνικα Φρανκφούρτης για επιπλέον γεύση. Τα λουκάνικα σοτάρονται με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια, ενώ η φέτα προσθέτει μια...

Φυστικοβούτυρο μπράουνι απόλαυση

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπράουνι με επικάλυψη φυστικοβούτυρου, παρουσιάζοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα...

Γλυκό με βατόμουρα

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα. Η...

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα μαριναρισμένη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα. Η φέτα μαρινάρεται με ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι, καλυμμένη με ελαιόλαδο, και διατηρείται στο...

Η εξέλιξη του brunch: Από τη βικτωριανή Αγγλία στις σύγχρονες πόλεις

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, ξεκίνησε στη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ως χαλαρή εναλλακτική στο τυπικό αγγλικό πρωινό. Καθιερώθηκε το 1895 από τον Γκάι Μπέριντζερ...

Λαβράκι με άρωμα τζίντζερ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και...

Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους...

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

Τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φακές beluga και φιλέτα τσιπούρας, ενώ η μαρινάδα αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,...

Γλυκό σοκολατένιο κέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η...

Μικρά σπανακοπιτάκια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μικρών σπανακοπιτών. Αρχικά, αναφέρονται τα υλικά για τη γέμιση, όπως το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, ο δυόσμος, η γραβιέρα και η...

Κοτόπουλο Τεριγιάκι στο φριτέζα αέρα

Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο...

Κολοκυθοκεφτέδες με το Air Fryer

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες που προετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά με τη χρήση του Air Fryer. Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, ανάμειξη με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ