Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους αυγών, βανίλια, φρέσκια κρέμα και βατόμουρα, ενώ το λικέρ Oassis δίνει μία ιδιαίτερη πινελιά.
Τα αχλάδια μαγειρεύονται και διακοσμούν ατομικά φορμάκια, ενώ η κρέμα πατισερί παρασκευάζεται με προσοχή και συνδυάζεται με σαντιγί και πουρέ αχλαδιού. Η σαρλότα σερβίρεται με πλούσια σάλτσα βατόμουρου, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
Μία απολαυστική σαρλότα απο την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη
8 αχλάδια µεγάλα (Ουίλιαµς),
3 ½ φλιτζάνι ζάχαρη,
2 κουταλιές χυµό λεµονιού,
5 κουταλιές κοφτές corn flour,
2 φλιτζάνια γάλα,
4 κρόκοι,
1 φακελάκι βανίλια,
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέµα και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
2 φλιτζάνια φρέσκα βατόµουρα παγωµένα,
2 κουταλιές λικέρ Oassis.
Bάζετε τα αχλάδια καθαρισµένα ολόκληρα σε ένα κατσαρολάκι και τα σκεπάζετε µε νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το λεµόνι και ψήνετε τα αχλάδια για 15 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις απλώνετε σε ατοµικά φορµάκια. Όσα κοµµατάκια δεν είναι κατάλληλα τα αλέθετε στο µπλέντερ.
Ετοιµάζετε την κρέµα πατισερί: Ανακατεύετε µε το σύρµα σ’ ένα µπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τους κρόκους και λίγο γάλα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε µέσα το µίγµα του αβγού. Ανακατεύετε καλά να δέσει. Επιστρέφετε το µίγµα στο µίξερ. Χτυπάτε τη φρέσκια κρέµα µε τη ζάχαρη και προσθέτετε το πουρέ αχλάδι. Προσθέτετε στην κρύα κρέµα αβγού τη σαντιγί. Γεµίζετε τα φορµάκια µε το µίγµα και τα αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο να πήξει. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα βατόµουρα µε τη ζάχαρη και τα αφήνετε να µαριναριστούν. Μετά από 1 ώρα περίπου τα βάζετε σε σιγανή φωτιά και βράζετε το µίγµα για 10 λεπτά. Προσθέτετε το λικέρ. Αραιώνετε µε νερό αν χρειάζεται ώστε να έχετε µια παχύρρευστη σος. Σερβίρετε τη σαρλότα µε τα παγωµένα αχλάδια και µε τη σος βατόµουρο.
Συνοπτικά
- Η αχλαδένια σαρλότα είναι δημιουργία της Pastry Chef Εύης Ιωάννου Χιώτη και περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς και σάλτσα βατόμουρου.
- Τα αχλάδια μαγειρεύονται, κόβονται σε φέτες και διακοσμούν ατομικά φορμάκια, ενώ η κρέμα πατισερί συνδυάζεται με σαντιγί και πουρέ αχλαδιού.
- Η σάλτσα βατόμουρου παρασκευάζεται με φρέσκα βατόμουρα και το λικέρ Oassis προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση.
- Το γλυκό σερβίρεται κρύο, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.