Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως σκόρδο και τζίντζερ.
Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο, και στη συνέχεια ψήνονται αργά στο φούρνο για να αποκτήσουν τρυφερή υφή.
Η συνταγή ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα των παϊδακίων και το σερβίρισμά τους με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, προσφέροντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
2 σειρές spare ribs, κομμένα ένα-ένα
½ φλ. νερό
1 κουταλιά σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη μαρινάδα:
150γρ. Ηoisin Sauce (κινέζικη έτοιμη σος σε βαζάκι από τις υπεραγορές)
60 ml σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)
60 ml ξηρό σέρι
¼ φλ. γλυκιά σάλτσα τσίλι (Sweet Chilli Sauce)
2 κουταλιές λάδι σουσαμιού (Sesame oil)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτάλι καλά γεμάτη φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλάκια Chinese five spice powder (έτοιμο μίγμα μπαχαρικών από τις υπεραγορές)
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα spare ribs σε μια σακούλα με κλείσιμο ζιπ. Βάζετε τη σακούλα να ακουμπήσει σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνετε τη μαρινάδα στο σακούλι με τα ribs. Βγάζετε όσο αέρα μπορείτε και κλείνετε το σακούλι καλά. Μεταφέρετε τα ribs με το μπολ τους στο ψυγείο για 24 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζετε όλα τα ribs με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί φούρνου. Διαλέξτε ένα που να μην είναι τεράστιο αλλά να χωράει τα ribs σε μια στρώση. Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε ερμητικά το ταψί με ασημόχαρτο. Ψήνετε τα ribs για 2 ώρες.
Δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξεσκεπάζετε το ταψί και πετάτε το ασημόχαρτο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, γυρίζοντας τα ribs και περιχύνοντάς τα με τα ζουμιά του ταψιού 4-5 φορές μέχρι να καραμελώσουν και τα ζουμιά στο ταψί να πήξουν.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, σε ευγνώμονες φίλους.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πλούσια μαρινάδα με σάλτσα Hoisin, σόγιας, γλυκιά σάλτσα τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ.
- Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο και ψήνονται αργά για τρυφερή υφή.
- Καραμελώνονται στο φούρνο και σερβίρονται με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
- Η προετοιμασία απαιτεί χρόνο, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.