Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, η οποία ψύχεται και ψήνεται για να δημιουργήσει μια τραγανή βάση.
Στη συνέχεια, η γέμιση ετοιμάζεται με κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση και αφήνεται να δέσει. Τέλος, η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ:
160γρ. απλό αλεύρι κοσκινισμένο
25γρ. σκόνη κακάο
100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. παγωμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200ml κρέμα γάλακτος
400γρ. λευκή σοκολάτα
100γρ.Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
200γρ.μασκαρπόνε
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Φρέσκα σμέουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι σε κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα / αέριο ένδειξη 4.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε την ταρτιέρα πάνω από τη ζύμη και κόψτε τη ζύμη γύρω από την ταρτιέρα για να πάρει το σωστό σχήμα. Τοποθετήστε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να ασφαλίσετε τη ζύμη.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και γεμίστε με φασόλια ψησίματος. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε την πίτα από την κατάψυξη και ψήστε για 25 λεπτά. Αφήστε την κρούστα να κρυώσει εντελώς.
ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, φέρτε την κρέμα σε βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε τη γέμιση μασκαρπόνε πάνω από την κρούστα και αφήστε να δέσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, τοποθετήστε τη γέμιση στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια ολοκληρώστε με φρέσκα σμέουρα.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμήστε με φρέσκα σμέουρα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βήματα για την παρασκευή μιας σοκολατένιας τάρτας με κρέμα μασκαρπόνε.
- Η ζύμη πίτας φτιάχνεται από αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, και ψήνεται για τραγανή βάση.
- Η γέμιση περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση.
- Η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.