Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, η οποία ψύχεται και ψήνεται για να δημιουργήσει μια τραγανή βάση.

Στη συνέχεια, η γέμιση ετοιμάζεται με κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση και αφήνεται να δέσει. Τέλος, η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ:
160γρ. απλό αλεύρι κοσκινισμένο
25γρ. σκόνη κακάο
100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. παγωμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200ml κρέμα γάλακτος
400γρ. λευκή σοκολάτα
100γρ.Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
200γρ.μασκαρπόνε
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Φρέσκα σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι σε κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα / αέριο ένδειξη 4.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε την ταρτιέρα πάνω από τη ζύμη και κόψτε τη ζύμη γύρω από την ταρτιέρα για να πάρει το σωστό σχήμα. Τοποθετήστε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να ασφαλίσετε τη ζύμη.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και γεμίστε με φασόλια ψησίματος. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε την πίτα από την κατάψυξη και ψήστε για 25 λεπτά. Αφήστε την κρούστα να κρυώσει εντελώς.

ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, φέρτε την κρέμα σε βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε τη γέμιση μασκαρπόνε πάνω από την κρούστα και αφήστε να δέσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, τοποθετήστε τη γέμιση στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια ολοκληρώστε με φρέσκα σμέουρα.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμήστε με φρέσκα σμέουρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βήματα για την παρασκευή μιας σοκολατένιας τάρτας με κρέμα μασκαρπόνε.
  • Η ζύμη πίτας φτιάχνεται από αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, και ψήνεται για τραγανή βάση.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση.
  • Η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ